Lokaal energie delen met een Virtual Power Plant

Lokaal energie delen met een Virtual Power Plant

Op locaties waar meerdere bedrijven tegen netcongestie aanlopen, is er naast een Virtual Power Grid nog een andere oplossing mogelijk. Namelijk lokaal energie delen in een eigen virtueel netwerk met een Virtual Power Plant. Op technisch vlak lijkt een Virtual Power Plant veel op een Virtual Power Grid. De energie wordt zo veel mogelijk lokaal en duurzaam opgewekt, energieopslagvoorzieningen zoals batterijen slaan overschotten op voor later gebruik en alternatieve energievoorzieningen zoals gasgeneratoren vullen tekorten in groen energielevering aan. Weten waar het verschil in zit? Dat vertellen we je in de Whitepaper.

Download
Netcongestie oplossen met een Virtual Power Grid

Netcongestie oplossen met een Virtual Power Grid

De stijgende energievraag en toenemende lokale energieproductie kunnen leiden tot overbelasting van het energienet. Het zogeheten netcongestie. Nu al is er op veel plekken in Nederland te weinig ruimte op het net om alle elektriciteit te transporteren. Uiteraard werken de netbeheerders hard om het energienet klaar te maken voor de toekomst, maar de energievraag is niet goed bij te benen. Naar verwachting komen er steeds meer lokale congestieproblemen. Welke oplossingen zijn er om toch gebruik te kunnen maken van energie ongeacht netcongestie in jouw ongeving? Je leest het in de Whitepaper.

Download
Elektrisch laden vanuit zakelijk perspectief

Elektrisch laden vanuit zakelijk perspectief

De ontwikkeling naar 100% elektrisch vervoer brengt een grote uitdaging met zich mee. In 2030 zal Nederland een wagenpark hebben van 1,9 miljoen elektrische auto’s. Dit gaat gepaard met een laadbehoefte van 7.100 gigawattuur, waar 1,7 miljoen laadpunten voor nodig zijn. Dat betekent dat we vanaf nu elke dag zo’n 800 laadpalen moeten installeren. Elke dag! Een gigantische opgave. Waar moet je als bedrijf op letten als je overstapt op elektrisch rijden?

Download
Zonne-energie: de groene businesscase voor ondernemers

Zonne-energie: de groene businesscase voor ondernemers

Hoe haalbaar is een geïntegreerde energie-infrastructuur voor jouw bedrijf? Kun je daar ook je laadpalen voor elektrische auto’s aan koppelen? En hoe kun je jouw bijdrage aan een betere wereld omzetten in rendement? Welke financieringen zijn mogelijk? Kun je ook zonnepanelen plaatsen zónder te investeren? En dan de praktische zaken: subsidie, vergunningen, veiligheid? Er is heel veel om op te letten, maar vooral ook heel veel mogelijk. In dit whitepaper lees je wat de belangrijkste zakelijke zonkansen zijn.

Download
Meten als basis voor energiemanagement

Meten als basis voor energiemanagement

Welke energiebesparende maatregelen zijn er allemaal? Hoe benut je de energie die je afneemt of opwekt optimaal? Misschien lukt het je wel om het ultieme  verduurzaming doel te bereiken: 0 op de meter. Besparen begint bij inzicht. Je hebt een betrouwbaar en gedetailleerd beeld nodig van je energieverbruik. Van elektriciteit en gas, maar ook van de energie uit je zonnepanelen en voor je laadpalen. Met inzicht per energiestroom, productieproces, gebouw en ruimte zie je waar het slimmer kan. Hoe je dat inzicht krijgt? Met de juiste meters op de juiste plaats.

Download