Smart Charging

Smart Charging is een algemene definitie voor alle intelligente functionaliteiten in een slimme laadinfrastructuur. Een bekende configuratie hiervan is load-balancing. Hiermee wordt de beschikbare laadcapaciteit slim verdeeld over de aanwezige laadpalen, zonder dat elektrische rijders er last van hebben.

Smart Charging op bestaande laadpalen

Als je twee of meer elektrische voertuigen met veel vermogen wilt opladen, is de capaciteit van je aansluiting of installatie vaak niet meer toereikend. Dan moet de aansluiting worden verzwaard. Met Smart Charging is dat niet nodig! Dan wordt het beschikbare vermogen slim over de laadpalen verdeeld. Een grote investering voor een zwaardere aansluiting kun je dus in je zak houden. En belangrijk: de investering die je doet is veel sneller terugverdiend.

10 keer meer laadpalen met dezelfde aansluiting

Joulz heeft al meer dan acht jaar ervaring met cloud based Smart Charging voor innovatieve laadinfrastructuur projecten. Smart Charging maakt gebruik van algoritmen om de laadsessies te beheren. Met de Joulz Smart Charging oplossingen is het mogelijk om tot tien keer meer laadpunten op dezelfde aansluiting te plaatsen. En dat zonder het verzwaren van de netaansluiting! 

Voordelen van Smart Charging

  • Tot tien keer meer laadpunten op dezelfde aansluiting
  • Sneller laden door dynamische verdeling capaciteit
  • Uit te breiden naar onbeperkt aantal laadpunten
  • Lagere investering en kostenvoordelen met snellere ROI
  • Future-proof door automatische software updates vanuit de cloud
  • Meer flexibiliteit voor de EV-rijder
  • Koppeling met lokale duurzame energieproductie mogelijk

Meer laadpunten. Lagere investering. Snellere terugverdientijd. = een duurzame toekomst.

Laadoplossing aanvragen

Verdien geld met jouw laadpalen

Je kunt een tarief instellen op het gebruik van jouw laadpalen. Zo kan je snel de investering van je laadpalen terugverdienen.

Meer informatie

Vraag vandaag nog vrijblijvend jouw laadoplossing aan!

Direct aanvragen