Een verzamelnaam voor de spanningsniveaus tussen laag-en hoogspanning

De term middenspanning is de naam die gebruikt wordt voor de spanningsniveaus die tussen hoogspanning en laagspanning ontstaan. In de praktijk gebruiken we de term middenspanning om de spanning tussen de 1000 Volt wisselspanning of 1500 Volt gelijkspanning en 25.000 Volt (25 kV) te duiden. En in die range van spanningsniveaus zijn veel bedrijven actief die een middenspanningsinstallatie hebben.

Middenspanning

Middenspanning is het meest uitgebreide ‘gebied’ van alle spanningsniveaus. Veel bedrijven hebben een middenspanningsinstallatie in of buiten het bedrijfspand staan. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat middenspanning, net als hoogspanning, niet overal hetzelfde spanningsniveau heeft. Het ene netgebied heeft 10kV waar het andere netgebied 6, 13 of 20kV als spanningsniveau voert. Het voltage van de kabels in de grond moet omgezet worden naar het juiste voltage (laagspanning) zodat jij in je bedrijf een stekker in het stopcontact kunt steken. Dat doen we met een transformator.

Middenspanning omzetten tot laagspanning

De transformator heb je in diverse vermogens en diverse spanningsniveaus. Voor ons is het belangrijk om te weten wat voor bedrijf je hebt. Hoeveel vermogen heb je nodig? En wat zijn je plannen voor de toekomst? Daarna willen we graag weten of de transformator inpandig of buiten je pand geplaatst moet worden. En als we dat weten bieden we jou een passende oplossing. Ons werk is maatwerk, want jouw energiebehoefte is niet hetzelfde als die van het bedrijf naast je. Wil je meer weten over de juiste transformator voor jouw energiebehoefte?

Behoren laadpalen en zonnepanelen tot jouw duurzame toekomst?

Als je aan de slag gaat met jouw energievoorziening en je hebt een transformator nodig, denk dan ook direct aan de duurzame toekomst. Wil jij in de toekomst zelf energie opwekken met zonnepanelen? Of denk je aan meerdere laadpalen voor de deur? Zo maken we jouw energievoorziening toekomstbestendig. En als je dan wilt verduurzamen kom je niet voor nare verrassingen te staan. Joulz helpt je daar graag bij met een vrijblijvend advies gesprek. Heb je vragen? Laat hieronder een terugbelverzoek achter.