Zonnepanelen? Tuurlijk heb je die. Jouw bedrijf voldoet volledig of deels in de eigen energiebehoefte. Daar ben je trots op. Maar heb je ook de subsidie al geregeld? Dat kan via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE).
Groene energie. Beter voor het milieu. En het maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Daarom stimuleert de overheid duurzame ondernemers met de SDE. Deze regeling is er voor bedrijven en instellingen, zowel profit als non-profit, die groene energie produceren. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. De subsidieregeling geldt voor een periode van 12 tot 15 jaar. Kijk. Dat is lang genoeg om je investering in duurzame energieproductie echt rendabel te maken.
Aanvragen dus, die subsidie! Dat doe je bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Maar je krijgt de SDE-subsidie natuurlijk niet zomaar. Er gelden strikte voorwaarden. Voor het meten, registreren én rapporteren van de energieproductie. Je hebt een goed plan nodig en je dient over de juiste meetapparatuur te beschikken. Dat luistert vrij nauw. Laat je dus goed adviseren.
Voorwaarden? Welke dan zoal? Eén voorwaarde is heel belangrijk: voor de SDE-subsidie moet je productie-installatie gekoppeld zijn aan een gecertificeerde brutoproductiemeter. Die meter toont exact aan hoeveel kilowatt elektriciteit je zonnepanelen opwekken. Handig, want hiermee bepaalt de overheid de omvang van je subsidie. Maar zelf wil je natuurlijk ook inzicht in de prestaties van je installatie. Dat kan. Met een handig online registratiesysteem. Zoals de e-DataPortal van Joulz. Koppel je meter aan de portal en je ontvangt alle gegevens voor je subsidieaanvraag. Zijn ze bij certificeringsinstantie Certiq blij mee.
Let op! Je hebt een groen EAN code nodig om de vergoeding voor je teruglevering te kunnen ontvangen.
Zo. Jij bent eruit. Jij wilt wel meeprofiteren van de overheidssubsidie voor je zonnepanelen. Logisch, daar heb je recht op. Check even bij Joulz wat je precies moet doen. Wij zijn er voor duurzame ondernemers.