Het opslaan van energie levert je extra capaciteit op. Deze capaciteit kan je inzetten voor peak shaving en load shifting. Dit heeft verschillende toepassingen, waaronder:

  • Laadcapaciteit verhogen
  • Curtailment buffer
  • Noodstroom
  • Handelen op energiemarkt
Vlak je piekmomenten af met peak shaving

Vlak je piekmomenten af met peak shaving

Wanneer je een hoge piek in je energieverbruik hebt, kan het ook interessant zijn om energieopslag toe te passen. Want als je hiermee over de limiet van je huidige aansluiting gaat, kun je de opgeslagen energie inzetten om deze piekmomenten af te vlakken. Hiermee kun je kosten besparen. Dit noemen we peak shaving. Deze situatie doet zich voor wanneer grote energievragers, bijvoorbeeld snelladers voor elektrische auto’s, een grote piek maken boven op je normale energiegebruik. Dit is vooral vervelend wanneer je tegen de maximale capaciteit van je aansluiting aanzit. Wanneer je een batterij gebruikt kun je de pieken afvlakken en zo een investering in een netverzwaring voorkomen.

Load shifting: gebruik je energie op een later moment

Load shifting: gebruik je energie op een later moment

Soms heb je veel energie over en wil je die energie op een ander moment gebruiken. Zo kun je de zonne-energie die je overdag hebt opgewekt opslaan en ’s nachts gebruiken om bijvoorbeeld je auto’s of heftrucks op te laden. Wel zo duurzaam! Dit noemen we ook wel load shifting. Het inzetten van een batterij voor load shifting wordt nóg belangrijker wanneer je jouw zonne-energie niet kan terugleveren aan het net door netcongestie.

Vraag offerte aan
Altijd voldoende laadcapaciteit

Altijd voldoende laadcapaciteit

Om stroomuitval te voorkomen is Dynamic Load Balancing uitgevonden. De slimme laadpalen die over deze functie beschikken grijpen in wanneer je energienetwerk wordt overbelast. Dit houdt in dat er tijdelijk minder stroom naar je laadpalen kan gaan, waardoor de elektrische auto’s niet op vol vermogen worden opgeladen. Een goede oplossing voor de overbelasting van je netwerk, maar dit is natuurlijk niet fijn voor je laadwensen. Het liefst wil je dat alle auto’s zo snel mogelijk, en dus op vol vermogen, worden opgeladen. Het batterij opslag systeem van Joulz biedt hier een oplossing in. Door een batterij toe te voegen aan je energienetwerk creëer je extra capaciteit, waardoor load balancing niet meer, of veel later zal optreden.

Curtailment buffer voor opgewekte energie

Curtailment buffer voor opgewekte energie

Wanneer er meer duurzame energie wordt opgewekt dan er kan worden teruggeleverd aan het net, kan curtailment optreden. Dit houdt in dat de capaciteit van de windmolens of zonnepanelen wordt beperkt. Hierdoor gaat er energie verloren. Dit is natuurlijk zonde. Een oplossing hiervoor kan een curtailment buffer zijn. Met het batterij opslag systeem van Joulz kan zelf opgewekte energie worden vastgehouden, totdat het op een later moment weer kan worden teruggeleverd aan het net.

Vraag offerte aan
Batterij als noodstroom voorziening

Batterij als noodstroom voorziening

Een batterij in je energie infrastructuur kan ook als Uninterruptible Power Supply (UPS) dienen. In het geval dat de netspanning uit zou vallen kan de opgeslagen energie in de batterij fungeren als noodstroom. Dit biedt je onderneming een duurzaam alternatief voor de gas- en diesel aggregaat. Zo kom je als onderneming nooit tegen onaangename verrassingen te staan, en blijft jouw onderneming altijd AAN!

Handelen op de energiemarkt

Handelen op de energiemarkt

Extra opslagcapaciteit toevoegen aan je energie infrastructuur geeft je de mogelijkheid om te handelen op de energiemarkt. Sla je overschot aan opgewekte energie op in je batterij en lever dit op een later moment tegen een gunstige vergoeding terug aan het net. Ook kan je de batterij inzetten om tegen gunstige tarieven energie in te kopen van het net. Koop in wanneer het energietarief laag is en gebruik dit overschot wanneer het energietarief van het net hoog is. Zo ben jij de baas over je energiekosten en kan je energie op het juiste (financiële) moment inkopen en verkopen.