Door een tarief op jouw laadpunt in te stellen betalen gebruikers voor het laden via jouw laadpunt. Dus eigenlijk ben jij een 'tankstation' voor elektrische auto's. En gebruikers vinden dat hartstikke logisch! En wat een bijkomend voordeel is: je kunt starten met verrekenen. Een eenvoudige oplossing om jouw investering terug te verdienen. Maar hoe werkt het precies? En komt daar veel administratief werk bij kijken?

AAN de slag met jouw tarief!

AAN de slag met jouw tarief!

Voordat je kunt beginnen zijn er een paar belangrijke vragen die je moet beantwoorden:

  • Welk tarief wil je instellen? 
  • Moeten gebruikers met een Joulz laadpas ook een tarief betalen bij het gebruik van jouw laadpaal? Of wil je dat gebruikers met een Joulz laadpas gratis kunnen laden bij jouw laadpunt?
  • Wil jij alleen je stroom vergoed krijgen? Of wil je jouw investering + het stroomverbruik vergoed krijgen? Stel dan je tarief iets hoger in.
Laat gebruikers betalen
Tarieven instellen op jouw AC laadpunt

Tarieven instellen op jouw AC laadpunt

Joulz kan ieder gewenst tarief instellen op jouw laadpaal. In ons verrekenformulier kun je een bedrag kiezen tussen de €0,24 en €1,00. Mocht een ander bedrag wenselijk zijn, is maatwerk ook mogelijk.

Let op: per laadsessie berekenen wij €0,50 transactiekosten aan de gebruiker om de laadsessie te verwerken. Dit bedrag wordt niet afgetrokken van de verrekening.

​Uiterlijk 6 weken na afsluiting van ieder kwartaal, ontvang je een creditfactuur over het voorgaande kwartaal over alle geladen kWh maal het ingestelde tarief. 

Stel tarief in
Joulz laadpas; een nultarief

Joulz laadpas; een nultarief

Voor jouw eigen Joulz laadpassen kunnen wij een nultarief instellen. Doordoor betalen gebruikers met een Joulz laadpas niet voor het het eigen stroomgebruik. En jij betaalt dus ook geen transactiekosten voor het laden op je eigen laadpunt met een Joulz laadpas.