De geschiedenis van Joulz

Als voormalig onderdeel van de regionale netbeheerder hebben wij als bedrijf veel kennis en ervaring opgedaan over de energienetten, laag-en middenspanningsinstallaties, het meten van energie en private netten. Leuk feitje: we hebben zelfs parkeermeters in beheer gehad! 

Uiteraard is er in de energiesector veel veranderd. Waar je als bedrijf vroeger geen keuze had voor een leverancier en meetbedrijf is dat sinds 2004 veranderd. De energiemarkt werd op dat moment geliberaliseerd. Met de liberalisering werd er onderscheid gemaakt tussen gereguleerde marktpartijen (netbeheerder) en commerciële marktpartijen (leverancier, infrabedrijf en meetbedrijf).

Consumenten én bedrijven konden vanaf dat moment kiezen uit een energieleverancier. Voor bedrijven ging het een stap verder want zij kunnen vanaf dat moment ook zelf kiezen welke meetverantwoordelijke partij zij contracteren. En dat was voor ons als bedrijf een grote verandering! 

Als meetbedrijf, of meetverantwoordelijke, collecteren, valideren en distribueren wij meetdata. En daar zijn we goed in! Met een scoringspercentage van 99,99% correcte meetdata zorgen wij ervoor dat onze klanten afgerekend worden op het daadwerkelijke verbruik. En als infrabedrijf engineeren, ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren we jouw complete energie-infrastructuur. We kijken naar de meest efficiënte inrichting voor jou en voor je portemonnee. Want als we een ontwerp maken denken we altijd aan de toekomst. Zo ben jij verzekerd van een duurzame oplossing!

Joulz ontwikkelt door

De energiewereld verandert en wij veranderen mee. De energietransitie zorgt ervoor dat bedrijven kijken naar alternatieve opties voor fossiele brandstoffen. En die alternatieve opties van energie moeten veilig gebruikt kunnen worden, het verbruik moet gemeten kunnen worden en mogelijk wil je wel volledig zelfstandig opereren. In 2020 heeft Joulz het bedrijfsonderdeel Laadoplossingen toegevoegd aan haar portfolio en in 2021 kwam daar Zonne-energie bij. Zo zorgen we ervoor dat energie geen moeilijk vraagstuk wordt maar dat wij 'Energy-as-a- Service' aanbieden! Een compleet pakket van producten en diensten om jou te helpen je energie-ambities waar te maken.