De samenwerking tussen Joulz en Voet gaat jaren terug. Vroeger deden we al kleine klusjes voor elkaar. Nu helpen we elkaar om onze bedrijfsvoering te verbeteren op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Zo klopt Joulz bij ons aan voor betrouwbare noodstroomaggregaten, bijvoorbeeld voor ziekenhuizen, industrie en tuinbouw. Andersom helpt Joulz ons om de aggregaten milieuvriendelijker te leveren. Er is namelijk een groene optie voor de dieselaggregaten: HVO ofwel Hydrotreated Vegetable Oil. Gebruik je HVO in pure vorm, dan kom je uit op een CO2-reductie van 89 procent. Iets duurder, maar de moeite van het overwegen meer dan waard. En het mooie is: een mengvorm met gewone diesel is ook mogelijk. Joulz heeft gekozen voor de 100% HVO variant, maar gebruikers bepalen zelf de verhouding HVO en diesel en bepalen zo dus zelf hun ecologische voetafdruk bij Voet.
Maar er is meer. Voet heeft onlangs een enorm zonnedak laten bouwen op een nieuw pand: 600 zonnepanelen op 3410 m2 dak. Ook dat konden we uiteraard niet alleen. We hebben de samenwerking gezocht met diverse specialisten voor advies, montage, ontwerp en bouw. Voor het dak hebben we nauwkeurige constructieberekeningen laten maken. Wat bleek nou? Het moest een twee meter dikke sneeuwlaag kunnen houden. Pas dan zou het stevig en veilig genoeg zijn voor al die zonnepanelen. Ook hebben we materialen met elkaar vergeleken, de trafo-aansluiting geregeld bij de netbeheerder, subsidie aangevraagd. En … weer de hulp ingeroepen van Joulz. Dit keer voor de transformator, het IV-schap en de meting. Het fijne van Joulz is dat je altijd van ze op aan kunt, voor heel veel zaken.
Met het zonnedak kunnen we ontzettend veel. Het maximaal vermogen is 120 kW. Dat is meer dan genoeg energie om energieneutraal te werken én al onze verhuurproducten op te laden, zoals accupakketten, aggregaten en lichtmasten. Het overtollige vermogen leveren we terug aan het net. Daardoor is Voet niet energieneutraal, maar energiepositief. Daar zijn we erg blij mee. De niveau 3-certificering op de CO2-prestatieladder hebben we hier mede aan te danken. Elk jaar is er een nieuwe audit voor de CO2-prestatieladder, uitgevoerd door een onafhankelijke instelling. Dus we moeten ons blijven bewijzen. Hoe? Door nieuwe ontwikkelingen en innovaties te blijven volgen en op tijd in te springen. Maar vooral ook door samenwerkingen aan te gaan met partijen die elkaar écht helpen.