Subsidie energiebesparing: is die er?

Natuurlijk wil je met jouw bedrijf besparen op energieverbruik. Je energierekening valt lager uit en het past in je visie van verantwoord ondernemen. Hoe ver zijn jouw plannen om aan de slag te gaan met zelf energie opwekken? 

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

Zelf energie opwekken kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens, geothermie of biomassa. Wat je opwekt, hoef je niet meer in te kopen. Bovendien komen organisaties met een eigen productie-installatie in aanmerking voor een serieuze overheidssubsidie via de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Deze subsidie ontvang je voor 12 of 15 jaar, afhankelijk van de technologie die je gebruikt. Lang genoeg dus om je investering terug te verdienen.

Wat heb je nodig voor energiesubsidie?

De SDE wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Om de hoogte van je subsidie te bepalen, moet je kunnen aantonen wat je gecertificeerde energieproductie is. Daarvoor heb je een brutoproductiemeter nodig. Die brutoproductiemeter registreert hoeveel energie je opwekt. Ook een online portal met inzicht in je opgewekte energie is min of meer noodzakelijk. Met de e-DataPortal van Joulz heb je inzicht in je opgewekte data en wat je zelf verbruikt. Deze informatie kun je handig gebruiken voor je rapportages aan Certiq, de certificeringsinstantie die de toegezegde subsidie uitbetaalt. 

Meer subsidies voor energiebesparing aanvragen?

Meten, registreren, rapporteren conform strikte regels en richtlijnen van de SDE en de Garanties van Oorsprong … er komt nogal wat bij kijken als je subsidie op verduurzaming wil aanvragen. Al helemaal als je straks naast SDE-subsidie voor groene stroom ook een bijdrage voor groen gas en groene warmte wilt aanvragen. Laat je daarom goed adviseren, wij helpen je daar graag bij!

Hulp nodig bij het aanvragen van subsidie?

Wij helpen je graag. Klik hier