Toepassing van de batterij in je energie infrastructuur

Toepassing van de batterij in je energie infrastructuur

Allereerst moet je een plekje vinden voor je batterij. En dan bedoelen we niet de fysieke locatie, maar een plek in je totale energie-infrastructuur. Belangrijk is dan om te weten wat je met de batterij wil gaan doen. Batterij als noodvoorziening, voor peak shaving of voor time shifting? Mogelijkheden genoeg. Wanneer je de functionaliteit(en) hebt gekozen implementeren we de batterij in jouw energie infrastructuur.

Slimme aansturing van de batterij

Slimme aansturing van de batterij

De communicatie tussen de verschillende elementen in je energie-infrastructuur verloopt via het energie management systeem. Het ‘gesprek’ tussen dit systeem en de batterij verloopt via het batterij management systeem. Via allerlei ingewikkelde algoritmes en protocollen wordt de batterij geladen wanneer er bijvoorbeeld zonne-energie over is en ontladen wanneer bijvoorbeeld een elektrische auto opgeladen moet worden. Gelukkig heb jij hier geen omkijken naar, want wij zorgen ervoor dat dit systeem op de juiste manier invulling geeft aan jouw energievraag.

Vraag advies aan
Monitoren van batterij kwaliteit & prestaties

Monitoren van batterij kwaliteit & prestaties

Het batterij management systeem stuurt niet alleen de batterij aan, maar houdt ook de ‘gezondheid’ van de batterij in de gaten. Zo wordt bijvoorbeeld de temperatuur gemonitord en wordt er gezorgd dat de batterij niet te vaak te diep wordt ontladen. Dit alles om de levensduur van de batterij zo optimaal mogelijk te maken. Vanzelfsprekend is alles online te bekijken via het dashboard batterij management systeem.