Honderd procent groene stroom. Dat wil je bereiken met de nieuwe zonnepanelen op het dak. De meeste elektriciteit gebruikt het bedrijf zelf. Maar op dagen dat de zon volop schijnt, wek je soms meer op dan je nodig hebt. Het teveel aan stroom lever je tegen een vergoeding terug aan het net. Aan het einde van het jaar wordt dat door de energieleverancier gesaldeerd. Maar let op! Om de terugleververgoeding zonnepanelen te kunnen ontvangen, moet je een overeenkomst hebben getekend. Zowel met de energieleverancier als met de netbeheerder.
De hoogte van de terugleververgoeding voor je zonnepanelen verschilt per energieleverancier. Hoeveel je ontvangt, staat in je energiecontract. Je leverancier wil natuurlijk precies weten hoeveel kilowatt je teruglevert. Daarom ben je verplicht om een brutoproductiemeter, ook wel teruglevermeter, te laten plaatsen. Deze elektriciteitsmeter registreert nauwkeurig hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken en hoeveel je teruggeeft aan het net. Goed om te weten!
Minder stroom inkopen, teveel aan stroom verkopen … Dat levert behoorlijk wat op. Daar staat tegenover dat je wel moet investeren in de PV-installatie. En om je tegemoet te komen, stelt de overheid de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) ter beschikking. Dit is een exploitatiesubsidie voor duurzame energie-installaties. Bij groene stroom liggen de kosten per kilowattuur iets hoger. De SDE-subsidie compenseert dat en maakt groene stroom ook voor jouw organisatie rendabel.
Investeren in zonnepanelen rendeert, ook voor jouw bedrijf of instelling. Laat je wel goed informeren over de regels, voorschriften en procedures. De adviseurs van Joulz staan voor je klaar. Zij berekenen graag voor je hoe de zonnepanelen maximaal profijt opleveren. En zij kennen de wegen naar de terugleververgoeding zonnepanelen.