Een meetbedrijf is je meetverantwoordelijke

Als je een klein bedrijf hebt, ben je waarschijnlijk kleinverbruiker van gas en elektriciteit.

In dat geval zorgt je energieleverancier voor het meten van jouw energieverbruik. Wanneer je een grootverbruiker bent? Als je:

  • een gasaansluiting met een capaciteit groter dan 40 m3/uur hebt
  • een G25 hebt
  • en/of een elektriciteitsaansluiting hebt met een aansluitwaarde groter dan 3 x 80 ampère

 

Als grootverbruiker ben je zelf verantwoordelijk voor het meten van je energieverbruik. Dat betekent niet dat je ook echt zelf aan de slag moet. Je moet wél iemand aanwijzen als jouw meetverantwoordelijke: een erkend meetbedrijf dat het meetwerk voor je doet. Joulz is zo’n meetbedrijf grootzakelijk en dus meetverantwoordelijke. We nemen al jouw meetwerk uit handen.

Energieverbruik meten: waar begin je?

Een meetbedrijf meet dus je energieverbruik. Dat gaat niet zonder de juiste meetapparatuur. Bijvoorbeeld:

Het meten van je energieverbruik is maatwerk. Laat je daarom goed adviseren. Een betrouwbaar meetbedrijf grootzakelijk zorgt voor een persoonlijke meetinrichting met de juiste apparatuur.

Wat doet een meetverantwoordelijke?

De meetverantwoordelijke heeft de goede meters geïnstalleerd. En dan? Dan kun je rustig achteroverleunen. De meters meten je energieverbruik en/of opwek automatisch. Je meetbedrijf leest de meters op afstand voor je uit en stuurt jouw gegevens door aan de netbeheerder. Dat is fijn. Hoef je daar niet meer naar om te kijken. Natuurlijk houd jij wel de touwtjes in handen. Handig: in de e-DataPortal van Joulz staan jouw gegevens netjes weergegeven in overzichten en grafieken. Zo heb je altijd inzicht in je energieverbruik.

Rol van het meetbedri