Energieverbruik meten: maatwerk

Een meetbedrijf of meetverantwoordelijke meet je energieverbruik. En de energie die je opwekt. Dat gaat niet zonder de juiste meetapparatuur. Het meten van jouw energiestromen is maatwerk. Een betrouwbaar meetbedrijf grootzakelijk zorgt voor een persoonlijke meetinrichting. Joulz is zo’n meetbedrijf. Meer weten? Neem gerust contact op met onze meetspecialisten.

De producten van Joulz

We bieden complete meetdiensten aan voor zakelijke klanten. Een overzicht van onze producten:

Elektriciteitsmeter
De elektriciteitsmeter. Die registreert je elektriciteitsverbruik. We plaatsen de meter tussen de hoofdleiding van de netbeheerder en je binneninstallatie. Zo kunnen we je verbruik in kWh precies bepalen. En kun jij naast energie misschien ook geld besparen. Want op basis van de stand op de elektriciteitsmeter krijg je een rekening van je energieleverancier. Welke elektriciteitsmeter je nodig hebt? Dat hangt af van je gecontracteerde vermogen en het spanningsniveau van je aansluiting. Meetbedrijf Joulz adviseert je graag.

Gasmeter
De gasmeter meet je gasverbruik. Dat is helder. Maar ook in het grootzakelijk verbruik bestaan verschillende gasmeters. Welke meter bij jou past, hangt af van de grootte van je bedrijf. Maar ook van de gasdruk. Met de juiste gasmeter krijg je altijd een compleet en betrouwbaar inzicht in je gasverbruik. En de kans om je gasverbruik te managen.

Gascorrectiemeter
Verbruik je meer dan 170.000 m3 gas per jaar? Of heb je een hogedrukaansluiting en/of een uitlaatdruk van 100mb? Dan heb je een gasmeter nodig met een Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EHVI). Een EHVI is een gascorrectiemeter. Deze sluit je aan op je gasmeter. Schommelingen in druk en temperatuur kunnen je gasverbruik verstoren. Een EHVI corrigeert deze schommelingen. Praktisch. Zo heb je altijd een betrouwbare gasmeting.

Tussenmeter
De tussenmeter geeft inzicht in je energieverbruik. Nauwkeurig inzicht. Een tussenmeter plaatsen we ná je hoofdmeter. Deze laatste meet alleen je totale verbruik. Een tussenmeter meet het verbruik per gebouw, ruimte of zelfs per gebruiker. Hoeveel elektriciteit verbruikt de productieafdeling? Welke huurder stookt het meest? Een tussenmeter geeft antwoorden op deze vragen. 

Brutoproductiemeter
Eigen energie opwekken. Steeds meer ondernemers doen het. Een brutoproductiemeter meet deze energie-opwek. Zo zie je in één oogopslag de actuele opbrengst van bijvoorbeeld jouw zonnepanelen. Wil je gebruikmaken van overheidssubsidies? Dan is een brutoproductiemeter verplicht. En handig. Je krijgt subsidie voor elke kWh elektriciteit die je opwekt. Het meetbedrijf zorgt er via de brutoproductiemeter voor dat de meetgegevens bij de juiste instantie terechtkomen.

ODA Dienstverlening 
ODA? ODA staat voor Overige Diensten Aanbieder. De ODA Dienstverlening is alleen voor kleinzakelijke gebruikers. Met ODA geef je een erkend meetbedrijf zoals Joulz toestemming om meterstanden van kleinverbruikmeters uit te lezen via de netbeheerder. Het doel? De eindgebruiker een duidelijk overzicht geven in het energieverbruik en de meterstanden.

MLOEA 
Nog zo’n mooie term: MLOEA. MLOEA is de afkorting van Meerdere Leveranciers op een aansluiting. En dat betekent het ook. Met MLOEA kun je meer dan één energieleverancier kiezen op een bestaande aansluiting. Zo kun je een aparte leverancier kiezen voor het terugleveren van de stroom die je zelf opwekt. En verhuur je bedrijfsruimtes of appartementen? Met MLOEA kan elke huurder zelf een energieleverancier kiezen. Handig!

e-DataPortal 
Alle bovenstaande meetdiensten geven inzicht in je energieverbruik. In de e-DataPortal van Joulz zie je alle meetgegevens terug. Bekijk waar je kunt besparen. Draai energierapporten uit. Vergelijk je gasverbruik met voorgaande maanden of jaren. Oftewel: krijg grip op gas, elektriciteit en warmte. In deze video zie je hoe de e-DataPortal werkt.

Meten is weten

Meten is weten. Of eigenlijk: goed meten is weten is goud waard. Joulz doet dit voor je. Als jouw meetverantwoordelijke. En met de juiste meetinrichting ben jij klaar voor de toekomst. Het is de eerste stap naar bewust en duurzaam ondernemen. Goed voor de wereld én je portemonnee. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We geven je graag advies. En in de tussentijd jezelf nog beter inlezen? Download dan de whitepaper 'goed meten is goud waard' hier