Meerdere energieleveranciers op één aansluiting. Daar staat MLOEA voor. MLOEA doet precies wat het zegt. Je kunt meer dan één energieleverancier contracteren op je bestaande aansluiting. Voorbeeld. Neem je stroom af bij leverancier A en wek je zelf stroom op? Dan kun je de zelf opgewekte stroom met MLOEA terugleveren aan leverancier B. Handig!  

MLOEA is gunstig voor ondernemers

MLOEA biedt ondernemers keuzevrijheid. Er zijn meer dan zestig energieleveranciers in Nederland. Goedkoop, groen, lokaal. Elke leverancier heeft zo zijn eigen voordelen. Eigenlijk wil je niet kiezen voor één partij, zoals dat standaard is bij een aansluiting. Met MLOEA hoeft dat ook niet. Dan kies je gewoon een andere leverancier voor je laadpalen. Of voor de teruglevering van de eigen opwek uit zonnepanelen. Verhuur je bedrijfsruimtes? Als je MLOEA hebt, kun je alle huurders zélf een leverancier laten kiezen. Wel zo netjes.

Geen aansluiting erbij, wel meetpunten

Kies je voor MLOEA? Dan hoeft je netbeheerder geen extra aansluiting aan te leggen. Je bestaande aansluiting volstaat. Maar de energiestromen van en naar de verschillende energieleveranciers moeten natuurlijk wel inzichtelijk zijn. Je wilt dat de verrekeningen kloppen, net als de facturen. Daarom heb je wel nieuwe meetpunten nodig: voor elke energieleverancier één. De netbeheerder regelt de EAN-codes bij die meetpunten voor je. Voor elk meetpunt krijg je een unieke EAN-code: een Europees Artikel Nummer van 18 cijfers. Met MLOEA heb je dus één aansluiting met meerdere EAN-codes.

Drie meetpunten: PAP, SAP en VAP

Een meetpunt met een eigen EAN-code. Daar zijn er drie van: PAP, SAP en VAP. Zodra je MLOEA toepast, krijg je in elk geval één PAP (je primaire allocatiepunt, ofwel je eerste meetpunt voor leverancier 1) en één SAP (je secundaire allocatiepunt, ofwel je extra meetpunt voor leverancier 2). Voor elke extra leverancier die je contracteert, krijg je een extra SAP. Eén PAP met meerdere SAPS is dus mogelijk. Dan is er voor de volledigheid ook nog een VAP: een virtueel aansluitpunt. Via de EAN-code van de VAP communiceren de meetverantwoordelijke en de netbeheerder met elkaar. Daar heb jij dus geen omkijken naar.

Meters nodig voor meetpunten

PAP, SAP en VAP zijn meetpunten. De naam zegt het al. De energie die je via die punten ontvangt of teruglevert, moet gemeten worden. Meestal dan. Bijvoorbeeld als je verbruik en opwek apart wilt verrekenen. Of als je je huurders een kloppende energiefactuur wilt overhandigen. Je hebt niet voor elk meetpunt een eigen meter nodig, maar vaak wel. Een elektriciteitsmeter, gasmeter of brutoproductiemeter. Zo’n meter regel je niet met je netbeheerder, niet met je energieleveranciers, maar met je meetbedrijf. Met Joulz bijvoorbeeld! Kies één meetbedrijf voor al je meetpunten. Dan weet je zeker dat alles klopt.

Joulz is je meetbedrijf voor MLOEA

Is MLOEA iets voor jouw onderneming? Bel Joulz! Joulz is een erkend meetbedrijf met verstand van MLOEA, maar dat niet alleen. Wij denken als energiepartner met je mee. Over meters, besparingen en kansen voor de toekomst. Denk je aan uitbreiden? Aan laadpalen voor elektrische auto’s? Of ga je door MLOEA meer terugleveren? Ga dan eens na of je energievoorziening nog voldoet. Misschien heb je meer vermogen nodig. Een nieuwe transformator. Omvormers voor de teruglevering. Of slimme laadinfrastructuur. Kan Joulz ook allemaal. We zijn meetpartner, infrapartner en laadpartner in één. Fijn voor jou!

Meer weten over MLOEA?

Neem contact op