SDE++ Subsidie, wat is het?

Door de stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) subsidie wil de overheid de duurzame energieproductie laten toenemen en de CO2-uitstoot reduceren. De subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit instellingen in sectoren als; landbouw, industrie, mobiliteit, elektriciteit en de gebouwde omgeving.

Aanvragen van SDE++ subsidie

Heb je een positieve beschikking ontvangen voor de SDE++ subsidie? Dit zijn de stappen die je moet doorlopen.

  • Overeenkomst en bankgarantie afgeven. In sommige gevallen moet je de uitvoeringsovereenkomst en bankafschriften afgeven. Dit moet bij projecten waar meer dan 400 miljoen of meer subsidie is verleend.
  • Project realiseren. Na het ontvangen van de subsidie kun je gaan realiseren. Binnen 18 maanden na ontvangst van de SDE++ subsidie moet je aantonen waarvoor je het gebruikt hebt.
  • EAN-code opvragen. Na realisatie vraag je de EAN-code van de installatie op bij de netbeheerder. Je kunt nu de netbeheerder vaststellen als producent van duurzame energie.
  • Ontvangen van SDE++ subsidie. Je ontvangt de subsidie maandelijks. In het eerste jaar bedraagt dit 80% van de gehele subsidie die te ontvangen is.

Voorwaarden SDE++ subsidie

Voor de aanvraag van de subsidies gelden een aantal voorwaarden. Benieuwd of je bedrijf daaraan voldoet? Wij helpen graag met dit uitzoeken.

Een aantal voorwaarden zijn:

  • De subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit instellingen in sectoren als; landbouw, industrie, mobiliteit, elektriciteit en de gebouwde omgeving.
  • Per categorie is er maar 1 aanvraag mogelijk. Het is wel mogelijk om voor meerdere categorieën aanvragen te doen.
  • Bij sommige categorieën zijn vergunningen vereist.
  • Het is niet mogelijk om SDE++ subsidie te combineren met de ISDE (investeringssubsidie) en/ of de EIA (energie-investeringsaftrek).

Hulp bij aanvragen subsidie

Vanuit Joulz bieden we de hulp om de SDE++ subsidie aan te vragen. Samen bekijken we voor welke subsidie je in aanmerking komt. Hulp nodig? Wij helpen je graag.