Er rijden steeds meer elektrische voertuigen rond in Nederland. Tien jaar geleden waren het er zo’n 2.000. Eind 2022 al ruim 325.000. De vraag naar snelle laadoplossingen groeit net zo hard mee, vooral in de transport- en distributiewereld. Een ideaal moment dus om te investeren in een snellader.
Het woord zegt het al: snelladers laden snel op. Ze worden dan ook vooral ingezet op plekken waar voertuigen het liefst zo kort mogelijk stilstaan. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een transportbedrijf met een groot elektrisch vrachtwagenpark? Of beheer je een distributiecentrum en zie je dagelijks honderden van deze EV-trucks komen en gaan? Dan kun je bijna niet meer zonder een snellaadoplossing. Kijk voor meer informatie op onze pagina over snellaadoplossingen voor transport- en distributiecentra.
Ook in de commerciële wereld kunnen snelladers een uitkomst zijn. Als je bijvoorbeeld een tankstationhouder bent, wil je bezoekers zo snel mogelijk weer op weg helpen met een volle accu. En als baas van een bouwmarkt is het zaak om klanten na het kopen van een blik verf vlot en volgeladen op pad te sturen. Op locaties waar bezoekers langer blijven - zoals een restaurant of winkelcentrum - heb je misschien voldoende aan een AC-laadoplossing of een DC-lader met een lager laadvermogen: iedere situatie is anders. Joulz zorgt altijd voor de juiste laadoplossing op maat.
Wil je je investering in een snellader terugverdienen? Vul dan onze online rekentool in.
Een snellaadoplossing zorgt ook voor meer inkomsten: bezoekers verblijven langer op je locatie en komen vaker terug. EV-rijders hechten namelijk waarde aan een goede snellader. Daarnaast kun je er een tarief op instellen. Gebruikers betalen dan voor het laden via jouw laadpunt. Je investering verdien je zo dubbel zo snel terug.
Wil jij een tarief instellen op jouw laadpaal? Dat regelen we graag voor je. Geef je gewenste tarief aan ons door via ons verrekenformulier.
AC staat voor Alternate Current, ook wel wisselstroom. DC staat voor Direct Current, oftewel gelijkstroom. Bij een AC-lader - met een vermogen tussen de 2,7 en 22 kW - wordt de wisselstroom uit het net door een omvormer ín de auto omgezet naar gelijkstroom die opgeslagen kan worden in de accu. Een DC-lader - met vermogen tussen de 50 en 350 kW - is een snellaadoplossing met een omvormer ín de laadpaal. Zo komt er stroom uit die direct je auto in kan. Dat scheelt tijd!
Wat betreft die investering: we vallen maar meteen met de deur in huis - een DC-lader kost al snel zo’n € 60.000. Heb je even geen grote investeringsruimte? Of wil je jouw budget liever gebruiken voor je core-business? Dan kun je jouw zakelijke snellaadoplossing huren. Joulz biedt ook snelladers aan in exploitatie. Dit betekent: wij de investering, jij een snellader op je terrein. Meer weten? Onze experts vertellen je graag meer over de financieringsmogelijkheden.
Voordat we een snellader installeren op jouw locatie, maken we een persoonlijk laadprofiel. Hierin geven we antwoorden op vragen als: hoelang blijven je klanten op locatie? Wat voor EV-vervoer moet je laden? Hoeveel vermogen is er beschikbaar? Soms is een snellader niet haalbaar of niet eens nodig. Joulz kijkt samen met jou wat de beste oplossing is voor jou.
In welke sector jij je ook bevindt - transport, distributie of de commerciële - Joulz helpt je op weg naar een succesvolle businesscase: van advies tot begeleiding en van installatie tot onderhoud. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van laadinfra? Laat je gegevens achter of neem direct contact op via onderstaande knop.