Wat is verrekenen?

Wat is verrekenen?

Met verrekenen laat je gebruikers betalen voor het laden. Net als bij een benzinestation. Ze betalen alleen niet voor benzine, maar voor de stroom die hun elektrische auto voedt. Klinkt logisch, toch? Steeds meer ondernemers kiezen voor verrekenen. Waarom? Omdat het niet nodig is om zelf op te draaien voor de verbruikskosten. Bovendien kan je door een tarief in te stellen op jouw laadpalen jouw investering teruverdienen. Heb je al een laadpaal van Joulz en wil je een tarief instellen? Dat kan via deze link.

Alleen slimme laadpalen nodig

Alleen slimme laadpalen nodig

Verrekenen gaat vanzelf. Het enige wat je nodig hebt, zijn slimme laadpalen. Laadpalen met software erin dus. Die software registreert alle laadtransacties. Dus wie wanneer welke auto voor hoeveel elektriciteit bij je laadt? Die informatie wordt keurig netjes opslagen. Maar dat niet alleen. Joulz verwerkt de informatie ook voor je. Jij hebt er geen omkijken naar. Eens per kwartaal krijg je een overzichtelijke creditfactuur. En alle opbrengsten op je rekening gestort!

Stel een tarief in op mijn laadpunt
Even op een rij: zo werkt verrekenen

Even op een rij: zo werkt verrekenen

1. Joulz stelt het gewenste verrekentarief in op jouw slimme laadpaal.

2. Elektrische rijders laden hun auto op met hun laadpas. Joulz verwerkt de laadtransacties met de laadpasaanbieders. Het maakt niet uit welke laadpas is gebruikt. Verrekenen kan met elke actieve laadpas.

3. Je ontvangt één keer per kwartaal een creditnota van Joulz met een vergoeding voor alle laadsessies. Op deze creditnota zie je alle laadopbrengsten, transactiekosten en de inkoop van stroom terug. Het bedrag wordt binnen 4 weken uitbetaald op het bij ons bekende rekeningnummer.

Vraag een offerte aan

Rekenvoorbeeld

Laadopbrengsten
  • 2 parkeerplekken
  • 240 laadbeurten per parkeerplek per jaar
  • 18 kWh gemiddeld gebruik per laadbeurt
  • € 0,65 per kWh (voorbeeldtarief, excl. btw)  
 € 5.616,- 
Transactiekosten
Starttarief van € 0,50 per transactie (betaalt de gebruiker)
 € 0,-
Inkoop stroom 
  • 2 parkeerplekken
  • 240 laadbeurten per parkeerplek per jaar
  • 18 kWh gemiddeld gebruik per laadbeurt
  • Inkoopprijs van € 0,50 per kWh (excl. btw)
 - € 4.320,-
Totale opbrengst per jaar*  € 1.296,-

*Om te kunnen verrekenen dien je een online abonnement af te sluiten. De kosten hiervoor bedragen €168,- ex. btw per jaar (2023). De daadwerkelijke opbrengst in dit voorbeeld is dan €1.128,- ex. btw per jaar.

Verrekenen met elke laadpas

Verrekenen met elke laadpas

Laadpassen zijn er in overvloed. De tarieven verschillen, net als de voorwaarden. Een elektrische rijder kiest zelf de laadpas die bij hem past. Maar dat betekent wel dat jouw laadpalen al die laadpassen van al die verschillende laadaanbieders moeten kunnen lezen. Dat kan gelukkig! Laden én verrekenen kan met vrijwel iedere laadpas. En Joulz verwerkt de transacties met de verschillende laadpasaanbieders. Wel zo makkelijk.

Vraag een offerte aan