Wat is verrekenen?

Wat is verrekenen?

Met verrekenen laat je gebruikers betalen voor het laden. Net als bij een benzinestation. Ze betalen alleen niet voor benzine, maar voor de stroom die hun elektrische auto voedt. Klinkt logisch, toch? Steeds meer ondernemers kiezen voor verrekenen. Waarom? Omdat het niet nodig is om zelf op te draaien voor de verbruikskosten. Kijk, je hoeft er ook geen winst op te maken. Maar laat elektrische rijders gewoon betalen voor wat ze afnemen. Zijn ze gewend.

Alleen slimme laadpalen nodig

Alleen slimme laadpalen nodig

Verrekenen gaat vanzelf. Het enige wat je nodig hebt, zijn slimme laadpalen. Laadpalen met software erin dus. Die software registreert alle laadtransacties. Dus wie wanneer welke auto voor hoeveel elektriciteit bij je laadt? Die informatie wordt keurig netjes opslagen. Maar dat niet alleen. Joulz verwerkt de informatie ook voor je. Jij hebt er geen omkijken naar. Eens per kwartaal krijg je een overzichtelijke creditfactuur. En alle opbrengsten op je rekening gestort!

Ik wil verrekenen
Verrekenen met elke laadpas

Verrekenen met elke laadpas

Laadpassen zijn er in overvloed. De tarieven verschillen, net als de voorwaarden. Een elektrische rijder kiest zelf de laadpas die bij hem past. Natuurlijk. Maar dat betekent wel dat jouw laadpalen al die laadpassen van al die verschillende laadaanbieders moeten kunnen lezen. Dat kan gelukkig! Laden én verrekenen kan met elke Nederlandse laadpas. En Joulz verwerkt de transacties met de verschillende laadpasaanbieders. Wel zo makkelijk.

Even op een rij: zo werkt verrekenen

Even op een rij: zo werkt verrekenen

1.  Joulz stelt je slimme laadpalen in voor het verrekenen. Je kunt kiezen uit vijf verrekentarieven. Heb je nog geen slimme laadpalen? Dat is geen probleem, kunnen we voor je aanpassen.

2.  Elektrische rijders laden hun auto op met hun laadpas. Bijvoorbeeld: zij betalen een starttarief van € 0,50 per transactie en daarna € 0,29 per kWh. 

3.  Joulz verwerkt de laadtransacties met de laadpasaanbieders. Het maakt niet uit welke laadpas is gebruikt. Verrekenen kan met elke laadpas.

4.  Joulz betaalt je de laadopbrengsten eens per kwartaal uit. Laadopbrengsten, transactiekosten en de inkoop van stroom die je terug op de creditnota dan heb je inzicht in je verdiensten. 

Mijn laadpalen terugverdienen

Rekenvoorbeeld

Laadopbrengsten
2 parkeerplekken x 240 laadbeurten per parkeerplek per jaar x 15 kWh gemiddeld gebruik per laadbeurt x € 0,29 per kWh (voorbeeldtarief)  
 € 2.088,- 
Transactiekosten
Starttarief van € 0,50 per transactie (betaalt de gebruiker)
 € 0,-
Inkoop stroom 
Inkoopprijs van € 0.09 per kWh x 2 parkeerplekken x 240 laadbeurten x 15 kWh
 - € 648,-
Totale opbrengst per jaar  € 1.440,-