Een laadpaal op de zaak: de voordelen

Doen dus. Zo’n laadpaal op de zaak. De voordelen? We geven je er vijf:

  • Het is goed voor het milieu.
  • Je kunt geld verdíenen.
  • Huren of kopen: kan allebei!
  • Er zijn verschillende subsidies beschikbaar.
  • Je maakt mensen blij.

Zakelijke laadpaal: een bewuste keuze

Milieuvriendelijke keuzes maken wordt de norm. Het is niet meer de vraag óf je het doet, maar hoe snel je meegaat in de ontwikkelingen. Elektrisch rijden is zo’n ontwikkeling. Over een paar jaar kan je niet meer zonder zakelijke laadpalen. Want de overheid wil dat er vanaf 2030 alleen nog maar auto’s zonder uitstoot worden gemaakt. In 2050 gaat dat nog een stapje verder: alleen nog maar schone auto’s op de Nederlandse wegen.

Het is duidelijk. De markt voor elektrische auto’s groeit en wordt alsmaar groter. Hoe mooi is het dan als jouw bedrijf vooroploopt? Als je nu al een laadpaal of meerdere laadpalen op de zaak hebt, ben je goed voorbereid op de toekomst.

Geld verdienen met je laadpaal

Je kunt geld verdienen met jouw laadpaal op de zaak. Hoe het werkt? Je laadpaal is een soort mini-tankstation. Elektrisch rijders moeten betalen om hier hun auto op te laden. We betalen toch ook voor benzine? En dus ook voor elektriciteit. Je stelt zelf een tarief in voor de laadtransacties en de afgenomen kWh’s. Een rekenvoorbeeld:

Laadopbrengsten
2 parkeerplekken x 240 laadbeurten per parkeerplek per jaar x 15 KwH gemiddeld gebruik per laadbeurt x € 0,29 per kWh (voorbeeldtarief) = € 2.088,-

Transactiekosten
Starttarief van € 0,50 per transactie (betaalt de gebruiker)

Inkoop stroom
Inkoopprijs van € 0,09 per kWh x 2 parkeerplekken x 240 laadbeurten x 15 kWh = - € 648,-

Huur laadpaal
€ 600,- per jaar (€ 50,- per maand) = - € 600,-

Totale opbrengst per jaar = € 840,-

Joulz verrekent de laadkosten voor je en stort elk kwartaal de opbrengsten op jouw rekening. Goed voor het milieu én voor je portemonnee. 
 

Laadpaal huren of kopen: de keuze is aan jou

Een laadpaal huren is een optie. Heb je even geen grote investeringsruimte? Of wil je jouw budget liever investeren in je eigen onderneming? Dan hoef je geen laadoplossing te kopen, maar kun je ook een zakelijke laadpaal huren. Je betaalt dan elke maand een klein bedrag: huren kan al vanaf € 50,- exclusief btw per maand.

Kóóp je liever een laadpaal voor op de zaak? Dan verdien je binnen gemiddeld drie jaar je investering terug. En goed nieuws: het huren en kopen van laadpalen is bij Joulz altijd inclusief online abonnement en onderhoudsabonnement. Superhandig. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Subsidie voor voor ondernemers

Je kunt ook subsidie aanvragen voor je zakelijke laadpaal. De overheid moedigt namelijk aan dat jij elektrisch laden aanbiedt bij je bedrijf. Je voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. Welke subsidieregelingen er zijn? Dat lees je in de blog ‘profiteer van subsidie voor een laadpaal bij je bedrijf'.

Maak je collega’s en bezoekers blij

Service leveren is onderdeel van jouw business. Maar met een zakelijke laadpaal doe je iets extra’s. Met een laadoplossing voor de deur, kunnen je klanten, bezoekers én medewerkers tegen inkooptarief laden. Terwijl er in je bedrijf hard gewerkt wordt, zorgen de zakelijke laadpunten van Joulz voor volgeladen auto’s. Klaar met de klus? Iedereen weer vlot en tevreden de weg op.

Meer voordelen?

Er zijn nog meer voordelen. Met een laadpaal op de zaak inspireer je anderen om ook elektrisch te rijden. Bovendien staat zo’n laadoplossing goed op je terrein. Goed voor je imago en uitstraling. En Joulz biedt ook Smart Charging aan. Met deze handige software creëer je tot tien keer meer laadpunten. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Laat het ons weten.