Wat betekent een energielabel voor jou?

Energielabel C. Deze wettelijke verplichting komt niet uit de lucht vallen. In het Bouwbesluit 2012 staat dat elk kantoorpand in Nederland energielabel C of hoger moet hebben voor 2023. Een tussenstap naar energieneutraal Nederland in 2030. Vanaf dan wordt energielabel A de standaard. Voldoe je na 1 januari 2023 niet aan de eisen voor energielabel C? Dan mag je jouw pand niet meer gebruiken als kantoor. En riskeer je een boete van € 81.000,-. Geen zorgen. Joulz helpt je bij de transitie naar energielabel C.

Energiemanagement: inzicht in je verbruik

Zorg allereerst dat je weet wat voor energielabel jouw kantoorpand nu heeft. Is dat D of lager? Dan is het tijd voor actie. Vervolgens moet je inzicht krijgen in je huidige energieverbruik. We helpen je daar graag bij. Als meetverantwoordelijke brengt Joulz je verbruik van gas en elektriciteit in kaart. Zo ontdek je waar je energie én kosten kunt besparen. Energiemanagement dus.

Maar dan ben je er nog niet. Verduurzamen is het toverwoord. Denk hierbij aan maatregelen als zonnepanelen. isolatie, gasverbruik verminderen en energieopslag. Tip van Joulz: kies een totaaloplossing voor meerdere jaren. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst.

Verduurzamen: waar begin je?

Verduurzamen. Hier zijn verschillende oplossingen voor:

 • Profiteren van de zon met zonnepanelen
  Zonnepanelen. Een vrij eenvoudige oplossing om te starten met verduurzamen. En het hoeft niet duur te zijn. Zie het als volgt: een leeg dak kóst geld, een dak met zonnepanelen levert je geld op. Bij Joulz kun je zonnepanelen kopen, leasen of je dak verhuren. Een investering die je snel hebt terugverdiend.
   
 • Je gasverbruik verminderen
  Minder gas verbruiken. Dat klinkt als een uitdaging, maar is het niet. Je gasmeter is het startpunt. Door deze slim in te richten met de juiste meetapparatuur, bepaal je een effectieve strategie om je gasverbruik te verminderen. Met de juiste gasmeter bespaar je ook nog eens nog eens veel geld. En dat is handig. Nu de gasprijzen blijven stijgen.
   
 • Energieopslag: dé sleutel tot verduurzaming
  Energieopslag: het woord zegt het al. Je slaat energie op dat je later weer kunt gebruiken. Zo ben je bestand tegen pieken in je energieverbruik. Wek jij bijvoorbeeld je eigen stroom op met zonnepanelen? Dan zit je niet te wachten op een bewolkte dag. Maar op een zonnige dag levert het misschien meer op dan je verbruikt. Een systeem voor energieopslag is dan de oplossing.

Integrale aanpak

Maar er zijn meer mogelijkheden tot verduurzaming. Denk aan: je muren isoleren, driedubbel glas plaatsen of je verlichting vervangen door led-lampen. Ramen zitten niet in onze productcatalogus. Maar we kunnen wél inzichtelijk maken wat deze oplossingen betekenen voor je energieverbruik. Vervolgens voeren onze energiepartners de werkzaamheden voor je uit. Een integrale aanpak dus. En jij hebt maar één aanspreekpunt voor je totale energievraagstuk.

Nog meer voordelen van energielabel C

Met energielabel C voldoet je bedrijf aan de toekomstige regelgeving. Maar verduurzamen levert nog meer voordelen op.

 • kostenbesparing: je energierekening daalt aanzienlijk
 • groene uitstraling: je laat zien dat je bijdraagt aan een betere wereld
 • fijne werkomgeving: meer comfort voor jou en/of je personeel
 • toekomstbestendig kantoor: je bedrijf is klaar voor de energietransitie
 • waardevastheid: een duurzaam pand levert geld op in makelaarsland

En dan nog even dit

Heb je nog geen energielabel? Deze kun je aanvragen bij een van de energieadviseurs in Nederland. Of twijfel je of jouw kantoor een verplicht energielabel C nodig heeft? Loop dan de beslisboom van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) eens door. Meteen aan de slag met verduurzamen kan natuurlijk ook. Vraag vandaag nog een stappenplan op maat aan.