Duurzaam ondernemen met minder gas

Duurzaam ondernemen met minder gas

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als grootzakelijk gebruiker kun je er niet meer omheen. We zitten middenin een energietransitie: van fossiele brandstoffen naar duurzame en CO2-neutrale energiebronnen. Hierom stimuleert de Rijksoverheid energiebesparing. Wil jij met jouw bedrijf ook overstappen naar duurzame energie? Goed idee. In 2050 moet het energiesysteem CO2-vrij en dus gasvrij zijn. Nú al je gasverbruik verminderen is een goed begin.

Inzicht in je gasverbruik

Inzicht in je gasverbruik

Weten wat je aan gas verbruikt maakt besparen makkelijker. Je gasmeter is hierbij het startpunt. Door deze slim in te richten met de juiste meetapparatuur zorg je voor inzicht. En heb je alles in handen om een effectieve strategie te bepalen. Joulz denkt met je mee. Met onze gasmodule bereken je precies hoe groot je capaciteit en verbruik is. En dus hoe groot je gasmeter moet zijn. Jij kiest hoe je omgaat met je energie.

Je gasaansluiting verkleinen

Je gasaansluiting verkleinen

Oké, je hebt inzicht in je verbruik. Nu wil je jouw gasverbruik verminderen. Het verkleinen van je gasaansluiting is dan een goed idee. Of in jargon: je gasaansluiting verkleinen. Simpel gezegd neem je dan per uur minder gas af omdat je gascapaciteit kleiner wordt. Maar, een gasaansluiting verkleinen gaat niet zomaar. Er zitten veel technische randvoorwaarden aan. Een gasaansluiting verkleinen is alleen mogelijk:

  • bij een gasaansluiting G65 of hoger
  • als je jouw piekvermogen kunt verlagen (dit is het verbruik dat je maximaal nodig hebt om je installatie in te schakelen en te laten draaien)

Wil je weten of je jouw gasaansluiting kunt verkleinen? Vraag onze gasspecialisten gerust om advies.

Vraag advies aan
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Goed. Je kunt je gasaansluiting verkleinen. Hoe dit werkt? Je leest het in het stappenplan hieronder:

  1. Schakel een installateur in om je maximaal nominale belasting te meten. Dit is de hoeveelheid gas die je bedrijf nodig heeft wanneer alles ingeschakeld is.
  2. Rapport van de installateur binnen? Dan kun je een eerste advies aanvragen bij je meetbedrijf.
  3. Het meetbedrijf beoordeelt je verzoek op technisch vlak. En dan zijn er twee uitkomsten. Óf je meetbedrijf kan de verkleining uitvoeren. Dan krijg je een offerte op maat. Of je netbeheerder moet je aansluiting aanpassen.
  4. Blijf je in het grootverbruik? Dan heb je een nieuwe overeenkomst nodig voor je veranderende meetapparatuur.
  5. Ga je van grootverbruik naar kleinverbruik? Dan ontvang je van je netbeheerder een nieuwe EAN-code* en gasmeter. Vergeet dan niet om je grootverbruikaansluiting op te zeggen bij het meetbedrijf. Je grootzakelijke aansluiting wordt opgeheven als je nieuwe gasmeter binnen is.

* EAN staat voor European Article Number. Het is een identificatienummer van je energie-aansluiting van achttien cijfers dat je van je netbeheerder krijgt. Elke gas- en elektriciteitsaansluiting heeft een eigen code.

 Energie én geld besparen

Energie én geld besparen

Besparen. Dat willen we toch allemaal? Het kan zijn dat je honderden euro’s per jaar te veel betaalt voor jouw gasrekening. Zonde. Wist je dat jouw energiekosten afhankelijk zijn van het type gasmeter dat je hebt? Hoe groter de aansluiting, hoe hoger de kosten. Het verkleinen van jouw gasaansluiting loont. Ook financieel.

Ja, ik wil mijn gasaansluiting verkleinen