• Dé expert voor een toekomstbestendig laadprofiel
 • Huur, koop en exploitatie mogelijkheden
 • Ontzorging van A tot Z

In 4 stappen naar jouw laadoplossing

Bij Joulz helpen we je in 4 stappen naar jouw laadoplossing. Wat jouw vraagstuk ook is, kleinzakelijk of grootzakelijk, laadpalen inzetten als verdienmodel of voor het opladen van jouw eigen elektrische wagenpark. Als ervaren partner kijken wij verder dan alleen het laadstation, we overzien de totale situatie en geven een advies met het oog ook op de toekomst.

Een zorgvuldige inventarisatie is cruciaal bij het bepalen van de keuzes die wij samen met jou maken in het proces. Daarom kiest Joulz voor een persoonlijke benadering en nemen wij je graag mee in de ervaringen die wij reeds hebben opgedaan.

Je kunt eenvoudig je gegevens achterlaten via deze linken wellicht wil je ook al iets kwijt over de situatie of fase waarin jullie je als bedrijf bevinden. Vervolgens nemen wij telefonisch contact met je op en nemen de tijd om alle vragen die er zijn te beantwoorden, maar ook stellen wij enkele vragen die belangrijk zijn voor een goed advies.

Wellicht dat we direct een afspraak op locatie inplannen om met elkaar toe te werken naar een plan van aanpak.

De situatie hebben we goed in kaart gebracht, nu is het tijd voor de volgende stap: een advies. Joulz werkt de informatie uit in een helder en een toekomstbestendig plan, waarin alle factoren zijn meegenomen. Dit plan nemen we met jou door en zetten we vervolgens om in een concreet voorstel. Voor eventuele vragen kun je terecht bij je vaste contactpersoon van Joulz.

Joulz is merkonafhankelijk kan hierdoor kiezen voor de beste oplossing in iedere situatie.

Als het voorstel akkord is, gaan wij verder aan de slag. Na de opdrachtbevestiging neemt de projectleider contact op om de planning met je af te stemmen. Je hebt één aanspreekpunt en dat is wel zo handig om je aanvraag efficiënt af te handelen. De projectleider zorgt ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd conform de afspraken en de geldende veiligheidsnormen.

Onze gecertificeerde werknemers staan op het afgesproken moment voor de deur zodat ze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Er volgt na de werkzaamheden een oplevering en een korte instructie voor gebruik.

In deze stap nemen wij tevens de gewenste instellingen met je door. Hierbij kun je denken aan de gewenste tarieven, maar ook eventuele gebruikersgroepen die voor een afwijkend tarief moeten kunnen laden.

Nadat de laders geplaatst en operationeel zijn worden de laadpalen gekoppeld aan het Joulz backoffice platform (CPO beheer). Dit richten wij voor jou in, waarna je toegang krijgt tot het gebruikersportaal. Hierin heb je inzicht- en exportfunctionaliteiten, zodat je de gewenste informatie altijd beschikbaar is. Beschikbare updates worden op afstand automatisch op uw laadstation ingeladen.

Desgewenst verzorgt Joulz ook het onderhoud op locatie. Met het onderhoudsabonnement betaal je hiervoor geen voorrijkosten en arbeidsuren en in overleg is het zelfs mogelijk om de laadpalen periodiek te laten keuren. Goed beheer en onderhoud verlengt de levensduur van de laders. Laat die elektrische auto’s maar komen!

Subsidies, wet- en regelgeving om rekening mee te houden

Subsidies, wet- en regelgeving om rekening mee te houden

De markt van elektrisch laden ontwikkelt zich in een rap tempo. Voordat jij jouw laadoplossing laat realiseren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgevingen. Misschien kom jij wel in aanmerking voor een van de subsidies of fiscale voordelen voor elektrisch laden? Of maak jij jouw businesscase succesvol met de verkoop van HBE's (hernieuwbare brandstof eenheden)? Bij Joulz brengen we graag de mogelijkheden in kaart die interessant zijn voor jou.

Vraag een advies aan
Grootzakelijke laadoplossingen

Grootzakelijke laadoplossingen

Bij de implementatie van een grootzakelijke laadoplossing voor elektrisch vervoer komen er diverse aspecten om de hoek kijken. Een belangrijk uitgangspunt hierin is het laadprofiel. Hierin stel je vast, voor nu en later, wat de behoefte vanuit de te laden voertuigen is en op welk moment dit benodigd is. Dit laadprofiel is de basis voor het plan wat we samen maken. Enkele vragen die hier verder bij komen kijken zijn:

 • Is de laadoplossing voor eigen- of externe voertuigen? Zijn de specificaties hiervan bekend?
 • Welk vermogen is er reeds beschikbaar op de betreffende locatie?
 • Welke ontwikkelingen verwacht je nog meer binnen de elektrificatie op jouw locatie?
 • Is er vermogen beschikbaar vanuit bv. wind of zon? Heeft opslag van energie een positieve invloed op de business case?

Je merkt het al, het onderwerp is vrij complex. Daarom is het voor ons goed om te begrijpen in welke fase je zit en hoe wij je verder kunnen helpen. Onze engineers kijken graag mee bij het uitwerken van een toekomstbestendig en haalbaar plan.

Laadoplossing aanvragen
Laadpalen als verdienmodel

Laadpalen als verdienmodel

Door het instellen van een tarief op een laadpunt, betalen gebruikers voor het opladen van hun elektrische voertuigen via jouw laadinfrastructuur. Hierdoor fungeer je in feite als een 'tankstation' voor elektrische auto's. Dit verrekenen maakt het mogelijk om het businessmodel op maat in te richten en dus ook zelf te bepalen of en op welke termijn je de investering terug wil verdienen. De marge tussen het inkoop- en verkooptarief van de stroom is hierin een bepalende factor, maar uiteindelijk is ook goed om het verbruik goed te monitoren en hierop te sturen waar nodig.

Joulz helpt je hierbij en zorgt dat dit proces op jouw situatie wordt ingericht.

Tip: naast het instellen van een tarief op jouw laadpaal, kun je ook HBE's (hernieuwbare brandstof eenheden) genereren en verhandelen. Dit kan zorgen voor een extra inkomstenbron.

Meer over verrekenen
Laadoplossingen voor transport en distributie

Laadoplossingen voor transport en distributie

Als beheerder van jou eigen (elektrische) vloot wil je natuurlijk dat de voertuigen op het juiste moment weer geladen de weg op kunnen. Hier komt meer bij kijken dan alleen een laadstation aan de muur. De capaciteit op het net staat onder druk, wat ervoor zorgt dat we met elkaar slim om moeten gaan met de ruimte die we hebben.

Joulz implementeert waar mogelijk diverse disciplines, zoals energie infrastructuur en zonne-energie, en neemt hierin het laadprofiel van de (toekomstige) vloot als uitgangspunt. Door alle opties zorgvuldig af te wegen en door te rekenen volgt hieruit een advies waarmee u klaar bent voor de toekomst. Een laadplein met zowel AC-laadpunten als DC-laadpunten (snelladers)? Smart charging? Samen met jou werken we toe naar een duurzame totaallaadoplossing die past binnen de situatie.

Inmiddels is Joulz hierin een gerenommeerde partij die blijft innoveren en pionieren. Wij gaan graag vrijblijvend met jou in gesprek om de uitdagingen in kaart te brengen.

Laadoplossing aanvragen
In 4 stappen naar je laadoplossing
 1. 1
  Laadpaal aanvragen met persoonlijke service
  Laadpaal aanvragen met persoonlijke service
 2. 2
  Advies op maat gericht op jouw situatie
  Advies op maat gericht op jouw situatie
 3. 3
  Kies de laadpaal die bij jou past
  Kies de laadpaal die bij jou past
 4. 4
  Installatie en onderhoud van je laadpaal
  Installatie en onderhoud van je laadpaal