• Investering terugverdienen met verrekenen
 • Ontzorging van A tot Z
 • Toekomstbestendige laadinfrastructuur

Een laadpaal huren: de voordelen

Een kleine zelfstandige. Een mkb’er. Of een grote speler op de markt. Wat voor ondernemer je ook bent, met een zakelijke laadpaal ben jij klaar voor de toekomst. Ook als je kiest voor huren. Een laadpaal huren betekent: geen gedoe, wél heel veel voordelen. Joulz zet de belangrijkste voor je op een rij:

Koop je een laadpaal? Dan ben je zeker € 4.000,- kwijt. Een flinke investering. Heb je die investeringsruimte even niet? Of heb je andere grote ondernemingsplannen? Bij de huur van een zakelijke laadpaal betaal je elke maand een klein bedrag. Huren kan al vanaf € 50,- exclusief btw per maand. Klinkt goed toch? En wie weet kun je jouw gehuurde zakelijke laadpaal op termijn overkopen. In de whitepaper ‘Laadoplossingen’ lees je er alles over.

Duurzaam en groen ondernemen wordt de norm. En daar hoort elektrisch rijden bij. Met een zakelijke laadpaal draag je bij aan een beter milieu. En zorg je voor een positief imago voor jouw bedrijf of organisatie. Je laat zien dat je meegaat in de energietransitie. Slimme keuze dus, zo’n laadpaal huren. Want steeds meer mensen kiezen bewust voor groene bedrijven.

De beste service lever je sowieso al. Toch? Maar met een zakelijke laadpaal doe je iets extra’s. Jouw medewerkers, klanten en bezoekers kunnen tegen inkooptarief laden. Beeld je eens in. Terwijl er in je bedrijf hard gewerkt wordt, zorgt jouw zakelijke laadpaal voor volgeladen auto’s. Klaar met de klus? Iedereen weer tevreden de weg op.

De overheid wil dat er vanaf 2030 alleen nog maar auto’s zonder uitstoot worden gemaakt. In 2050 gaat dat nog een stapje verder: alleen nog maar schone auto’s op de Nederlandse wegen. Jij als ondernemer kunt hierin iets betekenen. Over een paar jaar is dat zelfs verplicht. Heb jij een bedrijfspand met meer dan tien  parkeerplaatsen? Dan moet je vanaf 2025 minimaal één elektrisch laadpunt hebben. Een zakelijke laadpaal huren is dan een goede oplossing!

Weet je al precies wat je wilt? Bekijk ons aanbod laadpalen

Je zakelijke laadpaal terugverdienen

Een laadpaal huren heeft dus veel voordelen. Maar het mooiste moet nog komen: je kunt je laadpaal terugverdienen. En zelfs winst maken. Door te verrekenen. Het werkt als volgt: je zakelijke laadpaal is een soort mini-tankstation. Elektrisch rijders betalen om hier hun auto op te laden. Jij stelt een tarief in voor de laadtransacties en de afgenomen kWh’s. Een rekenvoorbeeld:

Bereken je tarief
Laadopbrengsten
 • 2 parkeerplekken
 • 240 laadbeurten per parkeerplek per jaar
 • 18 kWh gemiddeld gebruik per laadbeurt
 • € 0,65 per kWh verrekentarief
 • Opbrengsten = € 5.616,-
Inkoop stroom
 • 2 parkeerplekken
 • 240 laadbeurten
 • 18 kWh gemiddeld gebruik per laadbeurt
 •  € 0,50 per kWh inkoopprijs
 • Kosten = € 4.320,-

Totale opbrengst per jaar = € 1.296,-

De genoemde opbrengst is exclusief de huurprijs voor de laapalen. Kies je voor een zakelijke laadpaal huren bij Joulz? Dan verrekenen wij de laadkosten voor je en storten we elk kwartaal de opbrengsten op jouw rekening. De verhuurkosten van jouw zakelijke laadpaal verdien je dus binnen no-time terug.

Benieuwd hoe laadpalen kunnen bijdragen aan jouw bedrijf?
Benieuwd hoe laadpalen kunnen bijdragen aan jouw bedrijf?
Inclusief online beheer en onderhoud

Inclusief online beheer en onderhoud

Bij Joulz krijg je altijd een totaalpakket. Je huurt de laadpalen inclusief online abonnement én onderhoudsabonnement. Superhandig, want met deze twee abonnementen heb je nergens meer omkijken naar. Daarbij komt dat je realtime inzicht hebt in laadgegevens en Joulz 24/7 bereikbaar is voor hulpvragen. En is er een onvoorziene storing? Dat sturen we onze monteur bij je langs. Zonder extra kosten. Extra handig: je kunt ook nog eens zelf kiezen welk merk laadpaal je door ons laat installeren.

Meest gestelde vragen

Bekijk hieronder de meest voorkomende scenario’s als een laadsessie niet start.

 • Is uw pas geactiveerd voor publiek laden? Zo niet, kunt u deze hier activeren
 • Is uw pas beschadigd? In uw laadpas zit een interne chip, als deze beschadigd is zal deze niet zijn uit te lezen. U kunt hier een nieuwe laadpas aanvragen
 • Gebruikt u een laadtoken (druppel) of sleutel? Het kan zijn dat de kaartlezer op het laadpunt deze slechter kan uitlezen. Wij adviseren dan ook om ook altijd een laadpas bij u te hebben voor de zekerheid.
 • Heeft u de gebruiksaanwijzingen van uw auto gevolgd? Elke auto heeft zijn eigen gebruikshandleiding om te laden (bijvoorbeeld: auto dient gesloten te zijn om de laadsessie te kunnen starten).
 • Heeft u een app gedownload van uw auto en daarin laadtijden aangegeven? Uw laadsessie valt wellicht buiten uw aangegeven laadtijden.

Komt u er nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Dat is vervelend. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met onze klantenservice zodat wij uw laadpas kunnen blokkeren. Een nieuwe laadpas kost €2,99 per maand en voor de verloren laadpas brengen wij €10,- excl. btw in rekening. 

Uw laadpas is geldig in het buitenland. Met de Joulz laadpas kunt u terecht bij alle (openbare) laadpalen in Nederland, België en Luxemburg. In de rest van Europa is er 90% dekking. U kunt hier meer informatie vinden over laden in de EU.

De abonnementskosten van de laadpas worden als jaarfactuur in rekening gebracht. Wij factureren de kosten van uw laadverbruik per maand. U kunt ervoor kiezen om automatische incasso in te stellen. Dan zullen wij na ontvangst van uw factuur het bedrag binnen 14 werkdagen afschrijven van uw rekening.

Met de Joulz laadpas kunt u terecht bij alle (openbare) laadpalen. Wij zijn aangesloten bij de Charge Assist App. Met deze app kunt u openbare laadpalen vinden, laadsessies starten en sessies afrekenen.

Wij laten alleen realtime sessies zien die gemaakt zijn bij laadpunten binnen het Joulz netwerk. Laadsessies bij laadpunten van andere operators worden pas getoond wanneer deze, door de betreffende operator, naar Joulz worden doorgestuurd. Dit gebeurt maandelijks en in enkele gevallen per kwartaal.

De abonnementskosten van onze laadpas zijn €2,99 (inclusief BTW) per maand. Dit wordt als jaarfactuur in rekening gebracht. Als je laadt met een Joulz-laadpas betaal je standaard een vaste opslag per geladen kWh.

Deze opslag is vastgesteld op € 0,075 ex. btw per kWh, aangevuld met het tarief dat op de lader is ingesteld door de exploitant.