Een laadpaal huren: de voordelen

Een kleine zelfstandige. Een mkb’er. Of een grote speler op de markt. Wat voor ondernemer je ook bent, met een zakelijke laadpaal ben jij klaar voor de toekomst. Ook als je kiest voor huren. Een laadpaal huren betekent: geen gedoe, wél heel veel voordelen. Joulz zet de belangrijkste voor je op een rij:

Koop je een laadpaal? Dan ben je zeker € 4.000,- kwijt. Een flinke investering. Heb je die investeringsruimte even niet? Of heb je andere grote ondernemingsplannen? Bij de huur van een zakelijke laadpaal betaal je elke maand een klein bedrag. Huren kan al vanaf € 50,- exclusief btw per maand. Klinkt goed toch? En wie weet kun je jouw gehuurde zakelijke laadpaal op termijn overkopen. In de whitepaper ‘Laadoplossingen’ lees je er alles over.

Duurzaam en groen ondernemen wordt de norm. En daar hoort elektrisch rijden bij. Met een zakelijke laadpaal draag je bij aan een beter milieu. En zorg je voor een positief imago voor jouw bedrijf of organisatie. Je laat zien dat je meegaat in de energietransitie. Slimme keuze dus, zo’n laadpaal huren. Want steeds meer mensen kiezen bewust voor groene bedrijven.

De beste service lever je sowieso al. Toch? Maar met een zakelijke laadpaal doe je iets extra’s. Jouw medewerkers, klanten en bezoekers kunnen tegen inkooptarief laden. Beeld je eens in. Terwijl er in je bedrijf hard gewerkt wordt, zorgt jouw zakelijke laadpaal voor volgeladen auto’s. Klaar met de klus? Iedereen weer tevreden de weg op.

De overheid wil dat er vanaf 2030 alleen nog maar auto’s zonder uitstoot worden gemaakt. In 2050 gaat dat nog een stapje verder: alleen nog maar schone auto’s op de Nederlandse wegen. Jij als ondernemer kunt hierin iets betekenen. Over een paar jaar is dat zelfs verplicht. Heb jij een bedrijfspand met meer dan tien  parkeerplaatsen? Dan moet je vanaf 2025 minimaal één elektrisch laadpunt hebben. Een zakelijke laadpaal huren is dan een goede oplossing!

Weet je al precies wat je wilt? Bekijk ons aanbod laadpalen

Je zakelijke laadpaal terugverdienen

Een laadpaal huren heeft dus veel voordelen. Maar het mooiste moet nog komen: je kunt je laadpaal terugverdienen. En zelfs winst maken. Door te verrekenen. Het werkt als volgt: je zakelijke laadpaal is een soort mini-tankstation. Elektrisch rijders betalen om hier hun auto op te laden. Jij stelt een tarief in voor de laadtransacties en de afgenomen kWh’s. Een rekenvoorbeeld:

Bereken je tarief
Laadopbrengsten
  • 2 parkeerplekken x 240 laadbeurten per parkeerplek per jaar x 15 KwH gemiddeld gebruik per laadbeurt x € 0,29 per kWh (voorbeeldtarief) = € 2.088,-
Inkoop stroom
  • Inkoopprijs van € 0,09 per kWh x 2 parkeerplekken x 240 laadbeurten x 15 kWh = - € 648,-
Huur laadpaal
  • € 600,- per jaar (€ 50,- per maand) = - € 600,-

Totale opbrengst per jaar = € 840,- (€70,- per maand)

Kies je voor een zakelijke laadpaal huren bij Joulz? Dan verrekenen wij de laadkosten voor je en storten we elk kwartaal de opbrengsten op jouw rekening. De verhuurkosten van jouw zakelijke laadpaal verdien je dus binnen no-time terug.

Benieuwd hoe laadpalen kunnen bijdragen aan jouw bedrijf?
Benieuwd hoe laadpalen kunnen bijdragen aan jouw bedrijf?
Inclusief online beheer en onderhoud

Inclusief online beheer en onderhoud

Bij Joulz krijg je altijd een totaalpakket. Je huurt de laadpalen inclusief online abonnement én onderhoudsabonnement. Superhandig, want met deze twee abonnementen heb je nergens meer omkijken naar. Daarbij komt dat je realtime inzicht hebt in laadgegevens en Joulz 24/7 bereikbaar is voor hulpvragen. En is er een onvoorziene storing? Dat sturen we onze monteur bij je langs. Zonder extra kosten. Extra handig: je kunt ook nog eens zelf kiezen welk merk laadpaal je door ons laat installeren.

Meest gestelde vragen

Om de kosten zo laag mogelijk te houden en het proces zo snel mogelijk te laten verlopen zal het eerste gesprek met onze adviseurs telefonisch zijn. In dit gesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden van de infrastructuur van jouw bedrijfslocatie. Afhankelijk van jouw wensen kan een schouw op afstand of een schouw op locatie worden ingepland. Aan de hand van de verzamelde informatie kan onze calculator een indicatie van de werkzaamheden maken, waarna we de offerte zullen uitbrengen.

Dat is uiteraard ook mogelijk. Bespreek de mogelijkheden met een van onze adviseurs.

Naast onze ANWB-snelladers, beheert Joulz een netwerk van enkele honderden publieke en bedrijfslaadpunten door heel Nederland. Op deze locaties kan geladen worden met onze eigen laadpas, maar ook met een alle Nederlandse pas-aanbieders.

Ja, dat kan. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden en dien gelijk je aanvraag in.

Je laadpaal activeren gaat via dit formulier. Weten hoe je jouw laadpaal in gebruik neemt na activatie? Bekijk deze video

Op deze website kunt u een handig overzicht met alle oplaadpunten in Nederland vinden.

Joulz geeft centraal aan dat een laadpunt gepubliceerd mag worden in alle laad-apps en maps. Een deel van deze apps en maps zijn hierbij aangesloten waarna het automatisch gepubliceerd wordt in deze apps en maps. Niet alle maps en apps zijn aangesloten en daarom kan het langer duren voordat de informatie hierin gepubliceerd wordt.

Een laadpaal aanvragen voor jouw Renault, Volvo of Polstar kan via een van de onderstaande links.

Renault: klik hier

Volvo: klik hier

Polestar: klik hier