• Ontzorging van A tot Z
 • Toekomstbestendige laadinfrastructuur
 • Zonder investering vooraf
Laadpaal voor de deur zonder investering vooraf

Laadpaal voor de deur zonder investering vooraf

Het aantal elektrische rijders groeit. En dus is er steeds meer vraag naar laadpalen. Jij als ondernemer kunt hierin iets betekenen. Over een paar jaar is dat zelfs bij wet verplicht vanwege de energietransitie waar we middenin zitten. De Rijksoverheid stimuleert energiebesparing en stap voor stap overgaan naar duurzame energie. Vanaf 2025 moeten bestaande bedrijfspanden met meer dan tien parkeerplaatsen daarom minimaal één elektrisch laadpunt hebben. Heb jij meerdere parkeerplaatsen? En wil je graag zakelijke laadpalen installeren? Met exploitatie van Joulz ben je nú al klaar voor de toekomst!

Wij investeren in jouw laadpaal

Wij investeren in jouw laadpaal

Geen investering. Geen kosten. Geen gedoe. Wél elektrische laadpalen op jouw parkeerterrein. Klinkt goed toch? Het lijkt wel een gratis laadpaal. Joulz biedt altijd een passende laadoplossing aan in de vorm van exploitatie. En dat kost jou niets. Bij exploitatie betaalt Joulz:

 • de laadpalen en overig materiaal;
 • de plaatsing en installatie van de laadpalen;
 • de bewegwijzering op het terrein;
 • het beheer, monitoring en onderhoud van de laadpalen;
 • een retourvergoeding per geladen kWh.

We sluiten de laadpaal aan op de meterkast van jouw bedrijf. En installeren een marktconform laadtarief op de zakelijke laadpaal. Elektrisch rijders laden op jouw parkeerterrein hun auto op met jouw energie. Vervolgens betaalt Joulz je energie-inkoop terug. Het verschil tussen deze energie-inkoop en het ingestelde laadtarief is onze winst. Een laadpaal in exploitatie vraagt van jou dus echt geen investering.

Vraag een offerte aan
Zakelijke laadpaal kopen of huren

Zakelijke laadpaal kopen of huren

Je kunt dus kostenloos een laadpaal exploiteren. Bovendien biedt Joulz de mogelijkheid om zakelijke laadpalen te huren of te kopen. Bij koop of huur kun je zélf een tarief installeren op de laadpalen. En zo je investering terugverdienen. Een zakelijke laadpaal huren kan al vanaf € 50,- exclusief btw per maand. Wat er allemaal is inbegrepen bij de prijs? Alles, behalve de installatie. Laadpalen installeren is maatwerk. Daarom zijn die kosten voor elk bedrijf anders. Verder krijg je bij Joulz echt het totaalpakket. Of je nou koopt, huurt of exploiteert.

Benieuwd naar wat de beste laadoplossing is voor jou? Neem gerust contact op met een van onze laadspecialisten.

Neem contact op
Laadpaal in exploitatie: de voorwaarden

Laadpaal in exploitatie: de voorwaarden

Stel. Je kiest voor exploitatie van je zakelijke laadpalen. Houd dan rekening met een aantal voorwaarden voor het installeren van een laadpaal. Je komt in aanmerking voor exploitatie:

 • als je een drukbezochte locatie bent. Zoals een ziekenhuis, pretpark, sauna of een ander groot bedrijf;
 • je kunt aantonen dat er dagelijks veel mensen parkeren op jouw terrein. Dit kunnen bijvoorbeeld ook al jouw 50 werknemers met een lease-auto zijn;
 • als je een exploitatie-overeenkomst aangaat voor tien jaar.
Aan de slag!

Aan de slag!

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan gaan we met plezier voor je aan de slag met het installeren van jouw laadpalen. Exploitatie betekent ook: tien jaar lang geen omkijken naar jouw laadoplossing. Joulz monitort het gebruik van de zakelijke laadpalen en plaatst waar nodig laadpalen bij. En is er een storing? Dan lossen we dit zo snel mogelijk voor je op. Vraag vandaag nog een offerte aan voor een laadpaal van Joulz. We helpen je graag!

Ja, ik wil een laadpaal in exploitatie

Meest gestelde vragen

Bekijk hieronder de meest voorkomende scenario’s als een laadsessie niet start.

 • Is uw pas geactiveerd voor publiek laden? Zo niet, kunt u deze hier activeren
 • Is uw pas beschadigd? In uw laadpas zit een interne chip, als deze beschadigd is zal deze niet zijn uit te lezen. U kunt hier een nieuwe laadpas aanvragen
 • Gebruikt u een laadtoken (druppel) of sleutel? Het kan zijn dat de kaartlezer op het laadpunt deze slechter kan uitlezen. Wij adviseren dan ook om ook altijd een laadpas bij u te hebben voor de zekerheid.
 • Heeft u de gebruiksaanwijzingen van uw auto gevolgd? Elke auto heeft zijn eigen gebruikshandleiding om te laden (bijvoorbeeld: auto dient gesloten te zijn om de laadsessie te kunnen starten).
 • Heeft u een app gedownload van uw auto en daarin laadtijden aangegeven? Uw laadsessie valt wellicht buiten uw aangegeven laadtijden.

Komt u er nog niet uit? Neem dan contact met ons op.

Dat is vervelend. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met onze klantenservice zodat wij uw laadpas kunnen blokkeren. Een nieuwe laadpas kost €2,99 per maand en voor de verloren laadpas brengen wij €10,- excl. btw in rekening. 

Uw laadpas is geldig in het buitenland. Met de Joulz laadpas kunt u terecht bij alle (openbare) laadpalen in Nederland, België en Luxemburg. In de rest van Europa is er 90% dekking. U kunt hier meer informatie vinden over laden in de EU.

De abonnementskosten van de laadpas worden als jaarfactuur in rekening gebracht. Wij factureren de kosten van uw laadverbruik per maand. U kunt ervoor kiezen om automatische incasso in te stellen. Dan zullen wij na ontvangst van uw factuur het bedrag binnen 14 werkdagen afschrijven van uw rekening.

Met de Joulz laadpas kunt u terecht bij alle (openbare) laadpalen. Wij zijn aangesloten bij de Charge Assist App. Met deze app kunt u openbare laadpalen vinden, laadsessies starten en sessies afrekenen.

Wij laten alleen realtime sessies zien die gemaakt zijn bij laadpunten binnen het Joulz netwerk. Laadsessies bij laadpunten van andere operators worden pas getoond wanneer deze, door de betreffende operator, naar Joulz worden doorgestuurd. Dit gebeurt maandelijks en in enkele gevallen per kwartaal.

De abonnementskosten van onze laadpas zijn €2,99 (inclusief BTW) per maand. Dit wordt als jaarfactuur in rekening gebracht. Als je laadt met een Joulz-laadpas betaal je standaard een vaste opslag per geladen kWh.

Deze opslag is vastgesteld op € 0,075 ex. btw per kWh, aangevuld met het tarief dat op de lader is ingesteld door de exploitant.