Compactstation

Spannend. Je onderneming gaat bijna AAN. Je zoekt alleen nog een hoogspanningsinstallatie. Maar ja, veel ruimte voor een transformatorstation heb je niet. En een al te opvallend station zie je ook niet zitten. Joulz heeft de oplossing: een compactstation.

Klein transformatorstation

Een compactstation? Is dat een klein huisje voor een transformator? Klopt helemaal. Het huisje bestaat uit drie delen. Eén: het inkoopdeel. Daar komt de voeding van de netbeheerder binnen. Twee: het laagspanningsdeel. Van daaruit wordt de stroom over je eigen netwerk gedistribueerd. En drie: het transformatordeel daartussenin. Ook goed om te weten: er is niet één soort compactstation, er zijn er heel veel. Joulz helpt je kiezen. En zet daarna de hoogspanningsaansluiting van de netbeheerder om naar een bruikbaar spanningsniveau. En daarna? Dan gaat je bedrijf eindelijk AAN.

Transformatorstation op maat

Super. Je hebt je transformator gekozen. Nu de behuizing nog. Welk station past bij je elektrische infrastructuur? Een compactstation of we richten een betreedbaar station of een inpandig transformatorstation voor je  in: Joulz adviseert voor je de beste oplossing. deze keuze is voor een beperkte ruimte of esthetische bezwaren. Heb je een wat groter betreedbaar huisje nodig? Dat bouwen wij modulair voor je op. Prefab geleverd, zo geplaatst. Voor een mooiste oplossing helpt Joulz je met intergratie in je pand. Lekker dicht bij de plek waar je het vermogen nodig hebt. Scheelt weer energieverlies. Zolang het voldoet aan NEN-eisen qua veiligheid en eventuele eisen van de Netbeheerder. En? Hoe zit het nou met de kosten? Daar hoef je niets om te laten. Bij Joulz kun je je transformator ook huren.

Compactstation voor elk vermogen

Oké. Er zijn dus verschillende compactstations. Hoe zit dat precies? Nou, transformatoren verschillen in grootte en vermogen. Hoe meer vermogen, hoe groter de transformatoren of het aantal transformatoren. En dus hoe groter het transformatordeel van je compactstation. Bij Joulz kun je terecht voor stations met transformatoren van 250 tot 2500 kVA. Advies nodig? Wij helpen je keuzes maken, die goed zijn voor de toekomst van je bedrijf. Met een passend station zit jij gebakken. Inpandig of uitpandig. Klasse X, variant Y en afmeting Z. Met of zonder betonnen afwerking. Keuze zat. Maak dus gerust gebruik van onze expertise.

Wij regelen alles met je netbeheerder

De netbeheerder. Dat is een onmisbare schakel in je energie-infrastructuur. Hij levert het voedingspunt in je compactstation. En dus moet hij het station goedkeuren. Heel logisch. Maar soms ook verwarrend. Bij wie moet je nu zijn voor wat? Laat dat maar aan Joulz over. Wij zijn op de hoogte van alle eisen en verplichtingen. Hoe dat werkt in de praktijk? Je netbeheerder levert zijn schakelinstallatie bij ons aan. Wij bouwen die in je station in, met de transformator en de laagspanningsinstallatie. Dan leveren wij het station prefab bij je aan. Zorgen voor een correcte aansluiting. En klaar!

Benieuwd naar de kosten?

Na de uitgebreide uitleg over vermogens, transformatoren en compactstations ben je vast benieuwd naar de kosten voor jouw eigen compactstation. De prijs van een station is afhankelijk van de keuzes die jij maakt. Om die keuzes op een rijtje te zetten hebben we een compactstation configurator ontwikkeld. Wanneer je deze invult heb je in één oogopslag jouw wensenlijstje compleet. En wanneer wij jouw wensenlijsten ontvangen, dan nemen wij contact met je op voor een offerte. Een vrijblijvende offerte, dus je zit nergens aan vast.

Joulz zet AAN tot nieuwe energie