Een installatieverantwoordelijke voor jouw technische installaties

Een installatieverantwoordelijke voor jouw technische installaties

Een installatieverantwoordelijke is zo’n professional. Die moet je aangewezen hebben voor jouw technische installaties. Dat is wettelijk vastgelegd in de NEN3840 en NEN3140 normen. De norm NEN3840 schrijft voor dat je iemand aan moet wijzen die de installatieverantwoordelijkheid op zich neemt. Daarmee geef jij direct invulling aan de naleving van de Arbowet. Maar wat doet een installatieverantwoordelijke precies en waarom moet je die aangewezen hebben?

Dit is belangrijk voor de rol van installatieverantwoordelijke

Dit is belangrijk voor de rol van installatieverantwoordelijke

De rol van installatieverantwoordelijke kun je niet zomaar aannemen. Je moet voldoen aan de juiste normen en eisen. Daar horen de minimale opleidingseisen bij die gesteld zijn in de NEN3840 en NEN3140. Daarnaast is de VCA-VOL normering ook een vereiste. Belangrijk als je de rol door een medewerker in jouw bedrijf laat vervullen dat diegene over de juiste papieren beschikt. En indien dit niet het geval is, dat je een bedrijf inhuurt dat wel over de juiste normeringen en certificeringen beschikt. Joulz beschikt over deze normeringen en wordt jaarlijks geaudit om vast te stellen of alle werkzaamheden volgens de juiste richtlijnen worden uitgevoerd. Is dit niet het geval? Dan vervalt het certificaat. Wil je meer weten over een installatieverantwoordelijke voor jouw technische installaties? Wij geven je vrijblijvend advies.

Vraag advies aan
Jouw installaties veilig beheren dankzij een installatieverantwoordelijke

Jouw installaties veilig beheren dankzij een installatieverantwoordelijke

De energiewereld is best ingewikkeld. Je hebt te maken verschillende partijen zoals de netbeheerder, een energieleverancier en een meetbedrijf. Als duurzame ondernemer komen daar bedrijven bij die je helpen bij het plaatsen van zonnepanelen en laadpalen. En wellicht wil je advies over de inrichting van je pand op het gebied van verlichting en luchtklimaatsystemen, dan zoek je daar ook een adviseur voor. Maar geen van die partijen zorgt ervoor dat jouw middenspanningsinstalaltie veilig, betrouwbaar en toekomstproof is. Een installatieverantwoordelijke doet dat wel.

Veiligheid voorop: wij dragen jouw installatieverantwoordelijkheid

Veiligheid voorop: wij dragen jouw installatieverantwoordelijkheid

De middenspanningstallatie moet veilig beheerd en onderhouden worden. Dat klinkt logisch, maar het is ook wettelijk verplicht. Joulz ontwerpt, plaatst, beheert en onderhoud jouw installatie. Wij dragen de verantwoordelijkheid voor jouw installaties. Dat doen we door nulmetingen te verrichten, een onderhoudsplan op te stellen en periodieke controles uit te voeren. Daarnaast staan we 24/7 voor je klaar om storingen op te lossen. En via heldere rapportages houden we jou op de hoogte van de status van je installaties.

Ook voor bestaande installaties

Ook voor bestaande installaties

Heb je al een middenspanningsinstallatie? Dan is er ook een sale-en leaseback optie mogelijk. Wij inventariseren jouw installatie, beoordelen de waarde en stellen het bedrag vast dat wij aan jou vergoeden. Vervolgens huur je de installatie van Joulz voor een vast bedrag per maand waarbij je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare energievoorziening. Het beheer, onderhoud en de 24/7 storingsservice zit bij de huur inbegrepen. Dus ook als je al een bestaande middenspanningsinstallatie hebt kan Joulz jouw installatieverantwoordelijke worden.

Offerte aanvragen