Inpassen in de infrastructuur

Inpassen in de infrastructuur

Allereerst moet je een plekje vinden voor je batterij. Nee, niet alleen op de parkeerplaats of in de kelder van je gebouw. Nee, de batterij moet ook een plek krijgen in je totale energie-infrastructuur. Belangrijk is dan om te weten wat je met de batterij wil gaan doen. Batterij als noodvoorziening, om te peak-shaven of time-shiften? Mogelijkheden genoeg. Wanneer je dit functionaliteit(en) hebt gekozen passen we de batterij in, in jouw infrastructuur van transformator, zonnepanelen en misschien wel laadpalen. En als alles aan elkaar gekoppeld is, dan moet alles ook nog met elkaar ‘gaan praten’.

Aansturing van de batterij

Aansturing van de batterij

De communicatie tussen de verschillende elementen in je energie-infrastructuur verloopt via het energiemanagementsysteem. Het ‘gesprek’ tussen dit systeem en de batterij verloopt via het batterijmanagementsysteem. Via allerlei ingewikkelde algoritmes en protocollen wordt de batterij geladen wanneer er bijvoorbeeld zonne-energie over is en ontladen wanneer bijvoorbeeld een elektrische auto opgeladen moet worden. Gelukkig heb jij hier geen omkijken naar, want wij zorgen ervoor dat dit systeem op de juiste manier invulling geeft aan jouw energievraag.

Persoonlijk advies aanvragen
Een gezonde batterij

Een gezonde batterij

Het batterijmanagementsysteem stuurt niet alleen de batterij aan, maar houdt ook de ‘gezondheid’ van de batterij in de gaten. Er wordt in de gaten gehouden of alle cellen van de batterij nog goed functioneren. Wordt de temperatuur gemonitord. En wordt er gezorgd dat de batterij niet te vaak te diep wordt ontladen. Want dat kan de levensduur van de batterij schaden. Vanzelfsprekend is alles online te bekijken via het dashboard batterijmanagementsysteem.