De werkwijze tot 1 mei 2022

Voor grootverbruik elektra meetdata werd tot 1 mei 2022 het verbruik van afname en teruglevering per kwartier met elkaar gesaldeerd. 
Bijvoorbeeld: nam je 100 kWh in een kwartier af van het net en leverde je 20 kWh in hetzelfde kwartier terug, dan werd je op 80 kWh afname van het net afgerekend. Dus alles wat je in één kwartier zowel verbruikte als terugleverde aan kWh’s werd met elkaar verrekend.

Hoe werkt het vanaf 1 mei 2022?

Door de wijziging is er een nieuwe manier van berichtenuitwisseling gerealiseerd. In plaats van afname en teruglevering te verrekenen in een kwartier wordt er nu onderscheid gemaakt tussen afname van elektriciteit en teruglevering van elektriciteit. Als we het voorbeeld van de werkwijze tot 1 mei gebruiken wordt je vanaf nu afgerekend op de afname van 100 kWh én de teruglevering van 20 kWh. Deze wijziging is alleen van toepassing op grootverbruik elektra aansluitingen met één hoofdmeter.

Vragen?

Heb je vragen over deze wijziging? Dan kun je terecht bij onze klantenservice op maandag tot vrijdag van 08:30 tot 16:30 via 088 203 69 00. Je kunt de klantenservice ook een e-mail sturen via klantenservice@joulz.nl
*Meer algemene informatie over deze wijziging kun je vinden op deze pagina op website van de NEDU.