Een zonnepark of zonneveld. Je ziet het steeds vaker: eindeloze rijen zonnepanelen die niet op het dak, maar op de grond liggen. Nou ja, op stalen constructies dan. Een zonnepark is een lucratieve businesscase. Je aansluiting heeft dan maar één doel: terugleveren aan het net. En ja, daar maak je winst op. Een tip van Joulz: investeer nu in een zonnepark.
Een zonnepark heeft één groot voordeel: er zit geen bedrijf onder. De energie die je opwekt, hoef je dus niet te gebruiken. Die stuur je direct het net weer op. Een slim verdienmodel: stroom terugleveren met een zonnepark. Voor elke kilowatt stroom die je teruglevert, ontvang je een mooi bedrag van je energieleverancier. Hoe hoog die terugleververgoeding is? Dat verschilt per leverancier. Zorg dus dat je goede afspraken maakt. En laat die afspraken vastleggen in een contract. Zowel met je energieleverancier als je netbeheerder.Een zonnepark heeft één groot voordeel: er zit geen bedrijf onder. De energie die je opwekt, hoef je dus niet te gebruiken. Die stuur je direct het net weer op. Een slim verdienmodel: stroom terugleveren met een zonnepark. Voor elke kilowatt stroom die je teruglevert, ontvang je een mooi bedrag van je energieleverancier. Hoe hoog die terugleververgoeding is? Dat verschilt per leverancier. Zorg dus dat je goede afspraken maakt. En laat die afspraken vastleggen in een contract met je energieleverancier.
Een zonnepark heeft meer voordelen. Ten eerste zijn de opbrengsten gegarandeerd. De zon komt elke voor niks dag op. En als het bewolkt is, werken je zonnepanelen nog steeds. Ja echt. De nieuwste generatie zonnepanelen kan ook gefilterd licht omzetten in energie. Met andere woorden: daglicht alleen is al voldoende. Ten tweede: op een zonneveld kun je je panelen plaatsen zoals je wilt. Je hebt geen last van schuine daken of luchtkoelinstallaties. Je kiest gewoon de beste zonrichting. En de ideale hoek. Makkelijker kan haast niet.
Jazeker. Er is nog een reden om te investeren in een zonnepark. Namelijk: de SDE-subsidie. Deze subsidie verstrekt de overheid aan investeerders in duurzame energie-installaties. Aan jou dus, als je investeert in een zonnepark. Zolang de SDE-subsidie bestaat, is een zonnepark rendabel. En Joulz weet: die subsidie blijft nog wel een tijdje. Sowieso ontvang je hem voor 12 tot 15 jaar. Dus ben je in het bezit van een agrarisch terrein? Of ken je iemand met een braakliggend stuk grond? Wacht dan niet langer. Investeer nu in een zonnepark.
Nu even de technische kant. Een zonnepark vereist een betrouwbare en efficiënte energie-infrastructuur. Het ontwerpen, aanleggen en beheren daarvan is vakwerk. Je hebt de juiste aansluiting nodig. Transformatoren die het werk aankunnen. En een brutoproductiemeter die exact registreert hoeveel je opwerkt. Die meter is verplicht. Anders kun je de SDE-subsidie niet ontvangen. Wil jij investeren in een zonnepark? Laat je adviseren, begeleiden en ontzorgen door een energiepartner met verstand van zaken. Bel Joulz!